MEČ ZA O(P)STANAK

Hoćemo li vidjeti staroga Cro Copa ili je to kraj?

29.10.2011 u 08:12

Bionic
Reading

UFC 137 je pred vratima s nekoliko spektakul,arnih borbi, a za hrvatsku javnost je najzanimljivija ona između Mirka Filipovića i Roya Nelsona. Za obojicu gladijatora to je 'biti ili ne biti', a tko će na kraju ostati na nogama saznat ćemo poslije tri sata ujutro (nedjelja)

Može li Cro Cop uzeti novi skalp u svijetu MMA? Hoće li se Mirkova karijera u UFC nastaviti ili će to biti treći poraz u nizu te prisilna mirovina za hrvatskog borca? Odgovor na ta pitanja dobit ćemo na turniru u Las Vegasu.

Dva odlična udarača jamče spektakularan meč koji bi mogao završiti s brutalnim nokautom. Jedan udarac ili pogreška mogli bi jednome donijeti novi ugovor s najmoćnijom borilačkom organizacijom, a drugome otkaz.

Iz Nelsonovog i Filipovićevog tabora dolazile su riječi respekta prema suparniku, ali isto tako Big Country i Cro Cop su uvjereni u svoj trijumf.

'Ovo mi je najvažniji meč u karijeri. Spreman sam da fanovima pružim uzbudljiv meč. Pokazat ću onima koji su me pokopali. Uopće ne osjećam da je ovo kraj', sukus je Filipovićevih izjava uoči njegove desete borbe u UFC-u.

Zasad je upisao tek četiri pobjede i pet poraza te si je debelo pokvario omjer u svijetu 'slobodne borbe'. I sam Cro Cop se slaže da prelaskom u američki kavez nije pružio ono što se od njega očekivalo i ono što je mogao pa zato sada najavljuje fantastičnu borbu s kojom bi se barem malo iskupio onima koji su ga pratili kroz 20-godišnju karijeru.

Ako ne uspije…

'Ne mogu izgubiti tri borbe zaredom, ali ako ne pobijedim Nelsona, ispričat ću se svima', poručio je hrvatski borac.

A fanovima njegova 'high-kicka' ostat će sjećanja na fenomenalne pobjede protiv Kazuyuki Fujite, Josha Barnetta, Marka Colemana, Kevina Randlemana, Wanderleija Silve, Heatha Herringa… ili na poraze, ali odlične okršaje protiv Fedora Emelianenka i Minotaura.

Spomenimo još kako će ovo biti 40. borba u 'ultimate fightu' za hrvatskog borca. Zasad je na omjeru od 27 pobjeda (20 nokauta), devet poraza, dva neodlučena meča, dok jedna borba nije završena zbog nedozvoljenog udaranja.

UFC 137 se u Hrvatskoj može pratiti na Fight Channelu (MaxTV, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju, 30. listopada. Priredba počinje u tri sata iza ponoći u izravnom prijenosu iz Las Vegasa, a snimka se može pogledati čitavu nedjelju.


Cro Cop iz najboljih dana