CIBONA KOD CEDEVITE

Hoće li se nastaviti savršen niz Repešinih 'vukova'?

28.05.2012 u 13:32

Bionic
Reading

Nakon što je Cibona u finalnoj seriji protiv Cedevite, koja se igra na tri pobjede, povela sa 1-0, u utorak u Domu sportova (20 sati) igra najvažniju utakmicu sezone, a mogućom pobjedom nastavila bi savršen niz i tri meč lopte za titulu prvaka

Cibona ne zna za poraz punih 17 utakmica, 14 u Ligi za prvaka i tri u doigravanju, pa je stoga sasvim jasno da bi u slučaju nove Cibonine pobjede i vodstva od 2-0 zaista bilo nemoguće očekivati da Cedevita uzvrati s tri uzastopne pobjede od kojih bi dvije trebale biti u Draženovu domu.

Trener Cibone Jasmin Repeša vrlo je smirenim glasom najavio utakmicu:

'Idemo po planu i u ovakvom ritmu kvalitetan opravak je ključan kako bismo energetski mogli ispuniti zahtjeve ovakve utakmice. Moramo popraviti neke tehničko-taktičke propuste koje smo radili u prvoj utakmici kako se to ne bi ponovilo. Radimo na tome kako bismo utakmicu dočekali što spremniji', kazao je Repeša dodavši između redaka kako igrači u svim sljedećim utakmicama trebaju igrati 'hladnih glava'.

'Treći aspekt, koji je vrlo važan, mentalni je dio. Gubljenje koncentracije u vrlo kratko vrijeme može biti vrlo nezgodno i taj dio želimo da nam bude na najvišem mogućem nivou', rekao je Repeša.

Centar Cibone Andrija Žižić, koji još u potpunosti nije zaliječio bolni gležanj, kaže da se nada da su se dobro odmorili te da u svaku sljedeću utakmicu ulaze kao da je prva.

'Vrlo je kratak razmak između utakmica i nemamo vremena za razmišljanje. Idem na utakmicu neopterećeni, kao da je 0-0 u seriji. Očekujemo jaku i tvrdu utakmicu i mogu reći da smo maksimalno spremni i koncentrirani', rekao je Žižić.

Najiskusniji igrač Cibone Davor Kus bio je vrlo konkretan.

'Ono što je sve nas u Ciboni razveselilo nakon prve utakmice je činjenica da smo pobijedili, a znamo da možemo igrati još bolje. Imamo prostora za napredak i ukoliko popravimo neke detalje u obrani, gdje smo primili puno poena iz reketa, neće biti problema. Sada je psihološki pritisak na Cedeviti, a očekujem i lijepu atmosferu u drugoj utakmici kao što je bilo u Draženovom domu u subotu', kazao je Kus koji se slaže kako bi u slučaju pobjede Cibone praktički bilo sve riješeno.

'Svaka utakmica je zasebna i to je jedini način kako trebamo razmišljati. Ako pobijedimo u toj drugoj utakmici, mislim da smo u velikoj prednosti i ona bi definitivno mogla biti ključna u seriji', rekao je Kus.

Kada je riječ o dizanju tenzija, velikom broju osobnih pogrešaka i nervozi koja se vidjela kod nekih igrača u prvoj utakmici (naguravanje Kusa i cara, tehničke pogreške), Kus je iskusno spustio loptu na zemlju.

'Finale nosi svoj pritisak i ne slažem se da sam ja bio nervozan, mislim da su nervozni bili igrači Cedevite. Moji suigrači i ja smo koncentrirani samo na ono što se događa na parketu, a nekošarkaškim stvarima neka se bave suci. Koncentrirani smo samo na utakmicu, a to čini razliku od pobjednika i poraženih', poručio je 34-godišnji Kus.