POPIS U ČETVRTAK

Hoće li nas Bilić iznenaditi Sammirom?

09.05.2012 u 12:05

Bionic
Reading

Irski izbornik Trapattoni prije par dana objavio je popis 23 igrača koje misli voditi na Euro u Poljsku i Ukrajinu. Naš izbornik isto će napraviti u četvrtak, s time da će prvo objaviti širi popis

U četvrtak, 29 dana prije početka Eura, hrvatska će javnost doznati na koga će izbornik Slaven Bilić računati i koga će voditi na svoju, kako je najavio, 'oproštajnu' turneju. No za razliku od Trapattonija koji je objavio 23 imena, iako je popis još uvijek poznat samo stručnom stožeru, da se naslutiti da će Bilić pozvati nešto više kandidata, jer pred nekim su nogometašima prvenstvene utakmice, u kojima je uvijek moguća ozljeda.

Naravno, glavnina, pa možda čak i 99 posto sastava je gotovo sigurno, ali vrijedi pričekati hoće li se, na proširenom popisu (ako ga uopće i bude) pojaviti neko novo ime. Prije svih Brazilac s hrvatskom putovnicom, Sammir, koji je u razgovoru za Sportske novosti, potvrdio da se nada Bilićevu pozivu. Možda i s pravom, jer u proljetnih par utakmica pokazao je da zna igrati nogomet i da je u ovom času više posvećen sportu nego noćnim izlascima. Osim toga, dio stožernih igrača imao je problema i s minutažom i s ozljedama pa bi možda bilo pošteno i prema samom Sammiru, koji je uzeo hrvatsko državljanstvo, da na licu mjesta testira svoje mogućnosti, odnosno demantira Bilića koji mu je znao odgovoriti - da je svaki pozvani igrač u reprezentaciju bolji od njega.

Izbornik je već najavljivao da već promjena i iznenađenja u sastavu neće biti pa se prema tome taj popis može već nazrijeti. Jedina moguća dvojba za jedno od 20 mjesta, jer tri su vratarske pozicije rezervirane za Pletikosu, Subašića i Kalevu, jest između Badelja i Iličevića, to jest mogućeg petog napadača - odnosno Nikolu Kalinića

Popis za Euro trebao bi izgledati ovako. Ovo su 22 sigurna imena:

- vratari: Pletikosa, Subašić, Kelava
- obrana: Vida, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Vrsaljko, Schildenfeld, Strinić, Pranjić
- veza: Srna, Dujmović, Vukojević, Rakitić, Modrić, Perišić, Kranjčar
- napad: Olić, Jelavić, Mandžukić, Eduardo

Hrvatska će se reprezentacija za Euro početi okupljati 16. svibnja, a baza će biti Rovinj. Prije odlaska u austrijsku bazu Bad Tatzmansdorf, Bilićeve će igrače 25. svibnja od 20,30 sati u Puli testirati Estonci, a posljednju provjeru prije odlaska u Warku, 'kockasti' će odraditi u Oslu protiv Norveške. Prva utakmica Hrvatske ne Euru je 10. lipnja u 20,45 u Poznanju protiv Irske.