SANKCIJE U SAVEZU

HNS: Zirdumu doživotni izgon, Mediću suspenzija

17.01.2012 u 22:17

Bionic
Reading

Bivši član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Šimo Zirdum, doživotno je isključen iz nogometne organizacije, dok je predsjednik NK Zagreba Dražen Medić suspendiran na dva mjeseca

Odluka je to Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza, nakon što je Zirdum osuđen na godinu dana zatvora pravomoćnom presudom Županijskog suda u Bjelovaru, jer je u rujnu 2009. godine, na pripremama ženske nogometne reprezentacije U-19, počinio bludne radnje nad 16-godišnjom reprezentativkom iz Čađavice.

Na sjednici Disciplinske komisije HNS-a, dvomjesečnom suspenzijom kažnjen je i Zagrebov predsjednik Dražen Medić, zbog vrijeđanja suca Domagoja Vučkova. Medić zbog tog nesportskog ponašanja ne smije raditi u nogometu 60 dana, a u veljači ga očekuje i saslušanje nakon prijave nogometaša Vedrana Celišćaka, koji optužuje Medića za fizički napad. Za još jedan mjesec produžena je suspenzija Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću, koji su osumnjičeni za primanje mita.

Disciplinska komisija HNS-a odbila je prigovore Šibenika, Istre i Međimurja, pa im suspenzija i dalje traje. Spomenuti su klubovi morali, odlukom Arbitražnog suda HNS-a, isplatiti igračima dugovanja, međutim to nisu učinili, pa su bili suspendirani. Žalili su se, no žalba im je odbijena i suspenzija im i dalje traje, tako da ne mogu igrati ni prijateljske utakmice u ovom pripremnom razdoblju.