Akcija Češka

HNS objavio u kakvom su stanju dva ozlijeđena Vatrena; Zlatko Dalić se bez njih našao u novim neočekivanim problemima

14.06.2021 u 18:26

Bionic
Reading

Hrvatska u petak u 18 sati igra sa Češkom, a izgleda da bi u tom susretu mogli sudjelovati i ozlijeđeni Borna Barišić i Dejan Lovren

Hrvatska će u petak u 18 sati s Češkom odmjeriti snage u drugom kolu Europskog nogometnog prvenstva. U prvom su kolu Vatreni izgubili od Engleske s 1:0, a na tom dvoboju izbornik Zlatko Dalić nije mogao računati na ozlijeđene Bornu Barišića i Dejana Lovrena.

'Nažalost, Barišić nije u stanju u kakvom je bio u klubu. Ta ozljeda mu stvara problem, vuče se... To je za nas poseban peh jer idemo u Škotsku na njegov teren', rekao je izbornik Dalić uoči utakmice s Češkom.

Nešto kasnije su stigli i rezultati dodatnih pretraga koje su obavili i Barišić i Lovren. Obojica su poslani na magnetsku rezonanciju kako bi se postavila točna dijagnoza njihovih ozljeda, a rezultati su obećavajući.

'Magnetska rezonancija je kod Borne Barišića pokazala manji edem unutar mišića LS područja, zbog kojeg će biti pošteđen današnjeg treninga, ali bi ubrzo trebao biti u punom trenažnom procesu', objavio je HNS na svojim stranicama pa dodao:

'Kod Dejana Lovrena je potvrđen značajan napredak nakon ozljede te mu je dopušten povratak punom angažmanu na treningu', poručili su iz Saveza.

Hrvatska je u prvom kolu skupine D izgubila od Engleske, dok su idući protivnici Vatrenih Česi s 2:0 pobijedili Škotsku i tako zauzeli prvo mjesto u skupini. Češka i Engleska imaju po tri boda, dok su Škotska i Hrvatska bez bodova.

  • +26
Trening Hrvatske u Rovinju, 14. lipnja 2021. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX