KAKAV ODNOS, TAKAV REZULTAT

HNS je glavni krivac za blamažu na SP-u

08.08.2011 u 08:35

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija do 20 godina vraća se kući već nakon utakmica po skupinama. Neočekivan je to rasplet za mlade 'kockaste', ali ne i iznenađujući, ako se zna kakav je bio odnos HNS-a prema tome natjecanju

U HNS-u su najavili analizu posrtaja mladih reprezentativaca, iako čisto sumnjamo da ih je za taj neuspjeh previše briga. Izbornik Grnja će tri poraza (protiv S. Arabije, Nigerije i Gvatemale) na SP-u u Kolumbiji platiti glavom, i to će biti to.

Kako se HNS odnosio prema svjetskoj smotri najboljih reprezentacija, drugačije nije moglo završiti. Prije turnira izbornik je priznao da u godinu dana nisu igrali prijateljske utakmice, a na to je prvenstvo reprezentacija otišla prije samog njegovog početka, dok su se suparnici aklimatizirali tjednima ili čak mjesecima.

No to nije bilo sve. Izbornik je saznao da mu ne gine otkaz bez obzira na rezultat, a uobičajeno, neki klubovi nisu ni pustili sve svoje igrače na natjecanje (Vukušić i Vrsaljko).

Predsjednika Vlatka Markovića sve to previše ne brine. On uvijek ima alibi.

'Sramota je za one koji se nisu plasirali na SP, a ne za nas. Ipak, treba vidjeti što nije funkcioniralo da smo doživjeli tri poraza', prenosi 24 sata riječi prvog čovjeka HNS-a.

Generacija koja je bila treća u Europi te je s velikim ambicijama otišla na SP vraća se posramljena, iako mladi dečki, s obzirom na uvjete prije natjecanja, teško da su i mogli bolje. Bez poštenog pristupa HNS-a prema mlađim kategorijama u budućnosti će za njih i drugi osim Gvatemale biti nogometne velesile.

Kako je Gvatemala srušila Hrvatsku