SADRŽAJNA SJEDNICA

HNL možda postane natjecanje bez stanke

22.01.2010 u 22:06

Bionic
Reading

Udruga nogometnih prvoligaša upozorila je da je počela najteža godina u povijesti hrvatskog klupskog nogometa te dala svoje prijedloge kako da se smanje troškovi natjecanja. I definitivno je ukinuta emisija 'Volim nogomet'

Skupština na čelu s predsjednikom udruge Robertom Markulinom predložila je novi sustav natjecanja prema kojem bi se HNL odvijao od ožujka do studenog, a zamišljeno je da se natjecanje odradi gotovo bez stanki.

'Prijedlog je poslan na razmatranje povjereniku za natjecanje Josipu Breznom, a moramo vidjeti i hoće li takav koncept donijeti neophodna smanjenja troškova', najavio je Markulin projekt koji se češće koristi na sjeveru Europe zbog ekstremnih vremenskih uvjeta tijekom zime. Pitanje je i što na to ima reći izbornik Bilić, koji očekuje neke aktivnosti tijekom ljeta 2012. kada je na rasporedu idući Euro.

Najavljeno je i da će komisija za licenciranje, zbog očajnog financijskog stanja u klubovima, idućeg ljeta ponovno morati smanjiti zadane kriterije, a sahranjena je i emisija 'Volim nogomet'. Ubuduće će TV prijenos imati samo derbi subotom, nakon čega bi trebala uslijediti jednosatna emisija s kratkim sažecima.

Preciziran je i financijski saldo dosadašnjeg emitiranja tog projekta koji je više nego porazan. Svaki prvoligaš na kraju će balade morati uplatiti po gotovo 50 tisuća kuna.

Najavljen je i sastanak s premijerkom Kosor, od koje će nogometni čelnici tražiti izmjene Zakona o sportu i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima. Prvenstveni cilj je omogućiti brže i efikasnije privatizacije klubova.