žele ga pod svaku cijenu

Hit momčad talijanske nogometne lige potpuno poludjela za Josipom Brekalom; sve je dogovoreno, ali jedan detalj koči cijeli posao

15.09.2020 u 09:23

Bionic
Reading

Atalanta želi Josipa Brekala iz Wolfsburga i sve je dogovorila s hrvatskim napadačem, ali klubovi se ne mogu dogovoriti oko načina plaćanja

Josip Brekalo je na izlaznim vratima Wolfsburga. 22-godišnji hrvatski reprezentativac je u redove njemačkog prvoligaša stigao na ljeto 2016. iz Dinama za 10 milijuna eura a onda je nakon kraće posudbe u Stuttgartu pokazao svu raskoš svojeg talenta i privukao pažnju na sebe.

Za Wolfsburg je u 87 utakmica zabio 14 golova i upisao 12 asistencija, a sada bi karijeru trebao nastaviti u Atalanti. Kako doznajemo, Atalanta je sve dogovorila s Brekalom, ali ostaje još dogovor između klubova i tu nastaje problem. Hrvatski reprezentativac je pristao doći, ali klubovi se ne slažu oko modela plaćanja.

Atalanta želi Brekala dovesti na posudbu pa onda, ako zadovolji, otkupiti njegov ugovor na kraju sezone dok Nijemci žele cijeli iznos odmah kako ne bi upali u probleme zbog koronavirusa i loše financijske situacije i krize koju donosi. Brekalo je procijenjen na 13.5 milijuna eura, a nije još poznato za koju cifru su se dogovorili klubovi. Navodno je jedino što nedostaje taj dogovor oko načina isplate i Brekalo će postati novi član Atalante.

Na njegovom dolasku inzistira Gian Piero Gasperini koji u svojoj ekipi već ima Marija Pašalića i Boška Šutala pa bi Brekalova prilagodba sigurno bila puno lakša. Atalanta je prošlu sezonu završila na visokom trećem mjestu talijanske Serie A, a to žele ponoviti i iduće sezone. Pod Gasperinijem su igrali jako lijep nogomet, a Talijan sada želi Brekala kojeg vidi kao idealno pojačanje koje bi se lako uklopilo u njegov sustav. Ostaje dogovor između klubova, a sve bi trebalo biti riješeno u nekoliko idućih dana.