Transfer je sve bliži

Hit hrvatski napadač na meti engleskih prvoligaša; prošle je sezone rušio divove, a sada seli u Premier ligu za 15 milijuna eura

24.09.2020 u 14:46

Bionic
Reading

Ante Budimir je na meti španjolskih i engleskih prvoligaša i vrlo brzo bi trebao promijeniti sredinu. U prednosti su Englezi koji imaju veću platežnu moć

Ante Budimir je prošle sezone u 26 nastupa za Mallorcu zabio 13 golova i upisao tri asistencije, a posebno se proslavio golovima Barceloni koja ga je potom htjela i dovesti u svoje redove. Hrvatski hit napadač uskoro bi stvarno mogao i promijeniti sredinu.

Mallorca je, usprkos njegovim dobrim igrama, ispala u drugu španjolsku ligu, a to ujedno znači i odlazak brojnih igrača kojima taj rang natjecanja ne odgovara. Među njima je i hrvatski napadač za kojeg su ranije interes pokazivali španjolski velikani poput Barcelone, Seville, Valladolida i Villarreala, a sada su se u utrku uključila i dva engleska prvoligaša, piše Marca.

Aston Villa i Sheffield United su čak i u prednosti u odnosu na španjolske klubove jer im 15-ak milijuna eura, koliko navodno traži Mallorca, ne predstavlja nikakav problem. Zadnju ponudu je poslao Valladolid koji nudi tek šest milijuna što je Mallorci neprihvatljivo.

'Rekli su mi u klubu da će ili doći novac kojeg traže za njega ili se on ne miče odavde. Nadam se da će se ova situacija riješiti što prije. Nadam se da će Budimir promisliti i uvidjeti da smo mi njegova momčad', rekao je nedavno Mallorcin trener Luis García Plaza.

Budimir je nedavno i po prvi puta pozvan u reprezentaciju za utakmice s Portugalom i Francuskom, no još čeka službeni debi u kockastom dresu. Izgleda da bi ga mogao dočekati u engleskoj Premier ligi.