SKIJAŠKI KAUBOJ

Hirscher: Žao mi je, želim samo čiste pobjede

23.01.2012 u 11:10

Bionic
Reading

'Novi Stenmark', kako svojem trenutno najboljem skijašu Marcelu Hirscheru tepaju Austrijanci, našao se u središtu neugodne priče koja bi mu mogla skratiti popis pobjeda u Svjetskom kupu

Hirscher, nastavi li s jahanjem vrata, uskoro će dobiti nadimak kauboj. Kada dođe do cilja, uglavnom je nepobjediv, ali sve češće dolazi na nezakonit način. Nekada to suci vide, a neka ne. Primjerice, u Zagrebu nisu, i Hirsheru je ostala pobjeda s mrljom.

'Iz saveza su mi rekli da sam prešao preko jednih vrata, ali ja to zaista nisam shvatio na stazi', kaže Hirscher i priznaje da ga ta priča uznemiruje.

'Svakako da utječe na mene. Želim da iza mojih pobjeda ne ostaju repovi i nadam se da će se ova situacija razjasniti u kratkom roku', završava Hirsher, koji je ljutitom Kosteliću u Kitzbühelu morao predati vodstvo u ukupnom poretku.

Direktor austrijske reprezentacije Mathias Berhold također je priznao da je njegov pulen 'zajahao' sljemenska vrata.

'Pet puta smo morali pregledati snimku i na kraju smo ustanovili da su primjedbe opravdane. Brzine su ogromne i teško je pohvatati sve detalje - možda je vrijeme da se u skijanje uvede nova tehnologija koja bi omogućila brže rješavanje spornih situacija. Ovako ćemo možda i satima morati čekati da se sve provjeri i da se proglasi pobjednik', koristi Berhold pomirljiv ton.

Prema skijaškim pravilima, pobjednik sljemenskog slaloma je trećeplasirani Ivica Kostelić