NAJSIGURNIJE MJESTO...

Hirscher nevjerojatnom izjavom gdje čuva krune za pobjede na Sljemenu sve ostavio u čudu

04.01.2018 u 18:26

Bionic
Reading

Austrijski skijaš Marcel Hirscher opet je pokazao da se odlično nosi s pritiskom, nakon što je u prvoj vožnji zaostao 21 stotinku, u drugoj je nadoknadio zaostatak i s pet stotinki boljim vremenom od Matta došao do 50. pobjede karijere te vratio krunu kralja Sljemena

Za Hirschera je ovo četvrti trijumf na Sljemenu (2012., 2013., 2015., 2018.), a četiri puta je na utrci u Hrvatskoj slavila i njegova sunaoronjakinja Marlies Schiled. Odmah poslije utrke čudesni Austrijanac je iznio svoje dojmove.

'Puno mi znači današnja pobjeda. Na Sljemenu je staza uvijek zahtjevna, duga, ali dobro sam pripremljen. Prošle godine sam imao manje sreće nego ove, rekao je za HRT.

  • +7
Pobjednik slaloma na Sljemenu 2018. Marcel Hircher Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Hirscher, koji je u posljednjih šest sezona osvajao veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, sada je vodeći i u ukupnom redoslijedu ove sezone sa 674 boda, 94 više od drugog Kristoffersena, odnosno 194 od trećeg, još jednog Norvežanina Kjetila Jansruda.

'Ne osjećam se nezaustavljivo, stotinke su u pitanju, to su jako male razlike, tu je ipak sreća najvažniji faktor, to je ono što presudi,' skroman je bio Austrijanac, jer toliko dugo trajati na vrhu je sve samo ne plod sreće.

'Prošle godine sam ja gubio za stotinke, onda su mi govorili sljedeći put će stotinke biti na tvojoj strani, nisam znao o čemu govore, ali sad se pokazalo da je bilo tako', dodao je 28-godišnji Austrijanac.

Hirscher je poznat da uvijek ide na glavu, evo što on kaže o tome...

'Ovdje sam da bi se natjecao, nisam taktičar, razmišljam samo o utrci koja je preda mnom i želim biti najbolji u njoj. Nemam prostora za neku taktiku, uvijek želim samo dati sto posto od sebe', govorio je.

  • +14
Utrka muškog slaloma na Sljemenu - Snow Queen Trophy 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Austrijanac je otkrio jednu nevjerojatnu stvar, odnosno gdje čuva trofeje kao i krune za pobjede na Sljemenu. Naime, dok ostali skijaši medalje i pokale imaju u pravilu kod kuće on ih drži...

'U banci, u jednoj prostoriji u sklopu banke u Austriji.'

Definitivno su tamo na sigurnom i nitko ih ne može ukrasti ili razbiti kao Amerikanka Shiffrin svoju krunu, ali sigurno su mnogi ostali u čudu nakon Hirscherove izjave.