ŽUTA DOMINACIJA

Hirscher nepobjediv, Ivica uzeo drugo mjesto

08.01.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Nastavlja se slalomska dominacija dvije 'žute kacige' svjetskog kupa. Treći put je slavio Marcel Hirscher, a Ivica Kostelić završio je kao drugi i ostao na dvije slalomske pobjede u sezoni. Njih dvojica predvode i slalomski i ukupni poredak u svjetskom kupu

Ivica je nakon prve vožnje bio četvrti s velikom prednošću pred najugodnijim iznenađenjem prvog laufa, Francuzom Missilierom. Vodili su Deville i Hirscher, a ispred je bio i Matt.

Kako su se približavali najbolji, gusta magla je ostavljala dojam iz horor filmova, ali iskustvo i fotografsko Ivičino pamćenje eliminiralo je i tu tegobu.

Sjurio se Kostelić do prvog mjesta s prednošću većom od 70 stotinki i tako najavio mogućnost treće pobjede u sezoni. Matt i Deville su ostali daleko iza, ali čudesni Austrijanac Marcel Hirscher izveo je novo čudo.

Nakon prva dva prolaza imao je minimalne zaostatke za Ivicom, no u ciljnoj strmini je odvezao savršeno i slavio s -0.27. Veliki majstor trenutačno je gotovo nepobjediv u tehničkim disciplinama. Ima tri pobjede u nizu i, ako zadrži formu i zdravlje, gotovo sigurno će trijumfirati u ukupnom poretku.

Na postolju je 'žutim kacigama' društvo pravio Talijan Gross, a među prvih pet još su se plasirali nekadašnji velikani Matt i Grange

S novih 80 bodova Ivica je i dalje vodeći slalomaš svijeta (385), sa 25 bodova prednosti ispred zahuktalog Hirschera. Deville, koji je potpuno izbacio, pa na kraju i ispao, u drugoj vožnji polako gubi korak i za Kostelićem već zaostaje 135 bodova.

Isti dvojac vodi i u ukupnom poretku svjetskog kupa, ali tu je odnos snaga bitno izmijenjen. Hirscher dominira utrkom za velikim kristalnim globusom sa 725 bodova, dok je Ivica drugi sa 495. Današnjim ostvarenjem preskočio je Svindala (456) i Ligetyja (453), jedine preostale konkurente za hvatanje Hirschera. Realno, ako ga ne sustignu u Wengenu i Kitzbuehlu, mogu mu polako početi čestitati.