UNIŠTAVANJE POVIJESTI

Hirscher nakon zlata uputio očajnički apel čelnicima FIS-a: Ne smijete to napraviti!

13.02.2018 u 11:56

Bionic
Reading

Najbolji skijaš današnjice 28-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher, nakon što je osvojio svoje prvo olimpijsko zlato u karijeri slavivši u kombinaciji na ZOI u Pjongčangu, uputio je apel čelnicima Međunarodnog skijaškog saveza (FIS)

Čovjek koji je osvojio zadnjih šest Svjetski kupova te napokon došao do prvog olimpijskog zlata (ima srebro iz Sočija) jasan je po pitanju mogučćeg ukidanja kombinacije.

'Ne bi bilo dobro ukinuti disciplinu koja ima tako bogatu povijest. Bilo bi bolje, pogotovo tijekom sezone Svjetskog kupa, da se kombinacija sastoji od superveleslaloma i slaloma, a ne spusta i slaloma kao dosada', izjavio je Hirscher.

  • +3
Marcel Hirscher na Igrama u Pjongčangu 2018., kombinacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'U tom slučaju za održavanje natjecanja bio bi dovoljan jedan dan, dok su nam sada potrebna najmanje četiri dana zbog obaveznih treninga koje spustaši moraju odraditi', dodao je Austrijanac koji je nakon odvezenog spusta i slaloma ostvario 23 stotinke bolje vrijeme od srebrnog Francuza Alexisa Pinturaulta.

S Hirscherom se složio i srebrni Pinturault.

'Kombinacija je povijesna disciplina, ona određuje najkompletnijeg skijaša. Bila bi velika šteta kada je više ne bi bilo u programu olimpijskih igara.'

U FIS-u već neko vrijeme razmišljaju o ukidanju kombinacije umjesto koje bi uveli više paralelnih utrka koje su sve popularnije.