SUROVI ZAKON TRŽIŠTA

Hiddinku 64 puta više nego Biliću za plasman

17.11.2011 u 11:25

Bionic
Reading

Hrvatska je preko Turske prošla na Europsko prvenstvo, a Slaven Bilić je nadmudrio Guusa Hiddinka. Ipak, Nizozemac će utjehu naći na svojem bankovnom računu

Zakon tržišta je nemilosrdan. Dokazuje to i sudbina dvojice nogometnih stručnjaka koji su svoje znanje i strategiju sučelili jedan protiv drugoga u kvalifikacijama za Euro. Bilić je bio uspješniji, ali na sportskom polju, dok je Hiddink usprkos porazu financijski bolje prošao.

Hiddink je imao dvogodišnji ugovor vrijedan osam milijuna eura koji je vrijedio do ljeta 2012. i bez obzira na neodlazak odlično je profitirao. Nakon prijevremenog raskida ugovora Turci su mu još isplatili otpremninu od 3,2 milijuna eura.

S druge strane, Slaven Bilić ima dvogodišnji ugovor od 240 tisuća eura koji vrijedi do kraja EP-a 2012, a zaradio je i oko 50 tisuća eura (najvjerojatnije) premija za plasman u Ukrajinu i Poljsku.

Tako će Biliću pripasti nagrada od 50 tisuća za plasman, a Hiddinku 64 puta više za neobavljen posao. Život ponekad, barem u ovome slučaju, nije pravedan, ali čisto sumnjamo da bi se hrvatski izbornik želio mijenjati za mjesto s Nizozemcem.