TOPLO - HLADNO

Hiddink podgrijao špekulacije o preuzimanju Chelseaja

04.06.2011 u 13:18

Bionic
Reading

Odlazi li Hiddink s kormila Turske i hoće li u rujnu preuzeti Chelsea, još uvijek nije poznato, no nizozemski trener nije izrijekom ni potvrdio niti negirao izravna pitanja o promjeni sredine

Nizozemski nogometni trener Guus Hiddink (64) svojim je odgovorima ponudio dovoljno materijala da se nastave špekulacije o tome kako će preuzeti Chelsea. Nakon sinoćenjeg remija 1:1 u gostima protiv Belgije, novinare je zanimalo hoće li Hiddink ostati na kormilu Turske.

'Trenutno vam ne mogu dati odgovor na pitanje hoću li i u rujnu, kada se nastave kvalifikacije, biti izbornik turske reprezentacije. Mogu samo govoriti o činjenicama, a one kazuju da me ugovor sa turskom reprezentacijom veže do kraja kvalifikacija, te da postoji klauzula koja mi omogućuje da se rastanemo i prije isteka ugovora', kazao je Hiddink.

Novinare to nije zadovoljilo pa su ga pitali da li je razgovarao sa vlasnikom Chelseaja Romanom Abramovičem, a nizozemski trener je odgovorio: 'Sada sam na godišnjem odmoru'.

Njemačka je već osigurala prvo mjesto i izravan plasman na EP 2012., dok se Belgija i Turska bore za drugu poziciju i dodatne kvalifikacije, a Belgija trenutno ima bod više i utakmicu više od Turske.