DOBRE VIJESTI

Heynckess: Olić se vraća za dva do tri tjedna

15.09.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna na sjajan su način krenuli u novo izdanje Lige prvaka čije će se finale igrati na njihovoj Allianz Areni. Bavarci su u 1. kolu skupine A slavili u gostima kod Villarreala s 2-0

Trener Jupp Heynckes nije nakon dvoboja bio zadovoljan samo zbog osvojena tri boda, već i zbog toga što je vidio da se njegovi nogometaši zabavljaju i da uživaju u igri.

'Za igrače na ovoj razini je iznimno važno da se zabavljaju na terenu. Moraju imati mogućnost da se izraze, moraju se osjećati važnima', naglasio je Heynckess čiji je pristup daleko opušteniji od onoga koji je u posljednje dvije sezone u Bayernu nametnuo nizozemski trener Louis van Gaal.

Strijelci za njemački klub bili su Toni Kroos i Rafinha, a još je nekoliko lopti moglo završiti u mreži Španjolaca budući da je Bayern bio apsolutno dominantan. Posebno je razigran bio Franck Ribery koji je nakon odlaska Van Gaala dobio potrebnu slobodu u igri.

'Franck je odigrao briljantnu utakmicu. Nije samo njegova napadačka igra bila fantastična, jednako je važan bio i njegov doprinos u obrani. Franck je pravi ulični nogometaš', rekao je Heynckes koji je u Villarrealu ostao bez Marija Gomeza koji je ozlijedio preponu desne noge.

Iako je već neko vrijeme izvan stroja i naš Ivica Olić, Heynckessa ne brine manjak napadača.

'Olić će se vratiti za dva ili tri tjedna, a uvijek možemo igrati i s Riberyjem u napadu. Pogledajte Barcelonu koja ne igra s jednim središnjim napadačem. Tamo svi mogu preuzeti tu ulogu', zaključio je trener Bavaraca.