ČETIRI U ČETIRI

Heskey 'procvao' u Australiji - zabija kao nekad

26.10.2012 u 12:58

Bionic
Reading

Emile Heskey, 34-godišnji engleski nogometaš, prvi je strijelac u novoj sezoni australske A-League. Statistika ovog napadača Newcastle Jetsa glasi: četiri utakmice - četiri pogotka

U petak ujutro, po srednjeeuropskom vremenu, odigrana je prva utakmica 4. kola australske nogometne lige. Newcastle Jetsi su na domaćem travnjaku s 2:1 pobijedili Melbourne Victory, a utakmicu je odlučio nekadašnji engleski reprezentativac. Dva puta je Heskey bljesnuo početkom drugog dijela, u 54. i 56. minuti, te je s dva pogotka, za tadašnjih 2:0, zapravo riješio utakmicu. Do kraja ogleda su gosti tek ublažili poraz.

Osim toga, Heskey je s dva pogotka unutar tri minute odveo svoju momčad, barem privremeno, na prvo mjesto ljestvice. Newcastle ima tri pobjede iz četiri utakmice, odnosno devet bodova na vrhu ljestvice.

Spomenimo i da je trenutačno treći strijelac lige Alessandro Del Piero (iz FC Sydneyja) s dva gola. Dvije su to zvijezde koje su ovog ljeta pojačale australsku ligu i silno podigle interes za tamošnji nogomet.