kvržić briljantno odigrao

Heroja Rijeke više nitko neće podcjenjivati: Najzaslužniji je za rušenje Dinama u Kupu

23.05.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Zoran Kvržić odigrao je u Puli ove srijede protiv Dinama jednu od svojih najboljih utakmica u karijeri i najzaslužniji je što je Rijeka po peti put osvojila Kup…

Bosansko-hercegovački 30-godišnji nogometaš svakako je jedan od najzadovoljnijih nakon velike pobjede Rijeke protiv Dinama u finalu Kupa.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ta finalna utakmica zaokružila je njegov put u hrvatskom nogometu koji je započeo kada je stigao u HAŠK prije deset godina, a nastavio se s tri sezone u redovima Osijeka, prije nego što se skrasio u Rijeci.

Kvržić kao da je igrač za finala Kupa, jer je zabio i 2014. na Kantridi kada je Rijeka također trijumfirala u ovom natjecanju, a ovaj put prekrasnim driblingom uništio je Rrahmanija kod pogotka Halilovića u 39. minuti, a onda i sam prekrasnim udarcem sve riješio u 84. minuti.

'Na prvo mjesto bih ipak stavio Slugu koji je obranio penal kad se utakmica lomila,' izjavio je skromni Zoran Kvržić nakon susreta, iako su ga čak i suigrači proglasili junakom susreta, kao i novinari.

Nije u Rijeci sve išlo glatko za ovog svestranog bivšeg igrača futsala koji može igrati na poziciji desnog beka i desnog krila, a pokazao se pod Bišćanom koristan i kao dio vezne linije. Kod Matjaža Keka često je padao u drugi plan i morao ulaziti s klupe, a dvije sezone izbivao je pokušavajući se nametnuti u talijanskom drugoligašu Speziji kojeg je, zanimljivo, vodio upravo Dinamov sadašnji trener Bjelica.

Prošle sezone nije bio većim dijelom sezone u vrhunskoj formi, ulazio je mnogo s klupe prije zimske rasprodaje koja mu je dala veću minutažu. No, kod Bišćana je postao kapetanom i to je opravdao na travnjaku.

Kvržić je igrač oko kojeg bi Rijeka trebala graditi sljedećih nekoliko godina svoje budućnosti. Ovaj trofej sigurno mu je najdraži u karijeri, ali moguće da s Rijekom neće biti i zadnji…