OSVAJA JUŽNI POL

Herminator traži nove limite

08.09.2010 u 22:32

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ovoga je ljeta gumenjakom doplovio do Malte i nazad ostvarivši tako svoju veliku želju. I njegov austrijski kolega legendarni austrijski skijaš Hermann Maier uskoro će kreće u avanturu. Bit će član austrijske ekspedicije koja kreće na Južni pol

'Radi se o izuzetno uzbudljivoj i jedinstvenoj avanturi koja će mi omogućiti da postignem nešto nezaboravno,' kazao je dvostruki olimpijski pobjednik iz Nagana, te četverostruki pobjednik Svjetskog kupa koji je prošle godine zaključio izuzetno bogatu karijeru.

'Herminator' će putovanje započeti 8. prosinca, dan nakon svog 38. rođendana. Ekspedicija kreće iz južnoafričkog Cape Towna prema ruskoj istraživačkoj stanici Novo na Antartiku odakle će Maier s još trojicom članova započeti osvajanje Južnog pola. Put je dugačak 400 kilometara koje će Maier i njegovi prijatelji proći na skijama. Očekuje se da će im do Južnog pola trebati dva tjedna.

Ovaj pothvat organizira se kao svojevrsno natjecanje između austrijske i njemačke ekipe u okviru obilježavanja 100-godišnjice otkako je norveški istraživač Roald Amundsen postao prvi čovjek koji je stigao do Južnog pola. Njemačku ekipu predvode triatlonac Joey Kelly i poznati novinar Markus Lanz.

'Mediji ovu avanturu najavljuju kao Utrka do Južnog pola, međutim to neće biti klasična utrka, već istraživanje koje su granice ljudske izdržljivosti i snage. Nije bitno tko će doći prvi,' kazao je Maier.