NEDOSTAJE JOJ WIMBLEDON

Henin inspirirana Federerom: Hoću sve naslove!

24.09.2009 u 14:12

Bionic
Reading

Bivša prva igračica svijeta 27-godišnja Belgijanka Justine Henin izjavila je da joj je glavni motiv za povratak tenisu želja da osvoji Wimbledon, jedini grand slam turnir koji joj nedostaje. Pobjednica US Opena Belgijanka Kim Clijsters pozdravila je povratak tenisu svoje sunarodnjakinje

'Inspirirao me Roger Federer koji je ove godine kompletirao kolekciju trofeja s grand slam turnira osvajanjem Roland Garrosa. Nakon toga za mene je osvajanje Wimbledona postao moj san. To nije samo cilj, to je doista moj san', kazala je Henin, koja bi do kraja godine trebala odigrati nekoliko ekshibicijskih susreta, a potom se u siječnju vraća punom parom u svijet najboljih tenisačica.

Henin je u mirovinu otišla u svibnju prošle godine i to dok je bila broj jedan na WTA listi. Tijekom karijere osvojila je sedam grand slam turnira, bila je pobjednica Australian Opena 2004, dva je puta osvojila US Open (2003. i 2007), a četiri je puta bila najbolja u Roland Garrosu (2003, 2005, 2006, 2007).

Jedna od velikih inspiracija zasigurno joj je bila i Kim Clijsters. Sunarodnjakinja koja se nakon poroda vratila i u trećem nastupu na turnirima osvojila US open toplo je dočekala nekad veliku rivalku.

'Henin je u prošlosti vrlo naporno radila i ostvarila je fantastične rezultate. Njezin povratak odlična je vijest za ženski tenis, ali i Belgiju općenito', kazala je Clijsters, koja se nedavno također vratila tenisu te golemim koracima krenula prema svjetskom vrhu.