ZA MJESEC DANA NA LEDU

Hećimović ipak ne mora na operaciju

Bionic
Reading

Uslijed ozljede Medveščakova napadača Johna Hećimovića tijekom utakmice Olimpije i Medveščaka u Ljubljani 28. studenog, donosimo službenu odluku liječničkog konzilija kluba o terapiji ozljede i oporavku igrača

Liječnički konzilij kluba nakon konzultacija s prof.dr. Nikolom Čičkom te u dogovoru s klubom i igračem donio je odluku da napadač Medveščaka John Hećimović neće biti podvrgnut operaciji ozlijeđene lopatice desnog ramena! Naime, nakon učinjenih kliničkih pregleda i konzultacija zaključeno je da se radi o ozljedi akromioklavikularnog zgloba te ranijoj koštanoj ozlijedi lopatice, zbog čega u ovom trenutku nije nužno raditi operativni zahvat. Liječnički kozilij u dogovoru s igračem i vodstvom kluba odlučio je da će se igrač podvrgnuti posebnoj terapiji oporavka ozljede i fizikalnoj terapiji.

Prema sadašnjim predviđanjima liječničkog konzilija i trenera, a ukoliko se primijenjena terapija pokaže odgovarajućom i uspješnom, Hećimović bi kroz četiri tjedna mogao početi s laganim treninzima na ledu, a eventualno ubrzo nakon toga i sudjelovat u utakmicama. Međutim, za tu opciju trebat će ipak još konzultacija. Igrač bi, nakon kratkog oporavka, već u sljedećim danima mogao započeti s kondicijskim treninzima, a na stranicama kluba izrazili su i zahvalu navijačima koji ozlijeđenom hokejašu šalju poruke podrške.