RAZLOG PORAZA?

Haye boksao sa slomljenim prstom

03.07.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Ukrajinac Vladimir Kličko objedinio je naslove svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO, WBO i WBA svladavši u Hamburgu Britanca Davida Hayea jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi koji je nakon meča otkrio da se borio ozlijeđen

Ovo je bila 56 profesionalna pobjeda Vladimira Klička u karijeri u kojoj ima samo dva poraza, dok je Haye pretrpio drugi poraz uz 25 pobjeda, ali je poslije meča priznao da je u ring ušao sa slomljenim prstom na nozi.

'Prst sam slomio prije tri tjedna, ali nisam htio da nitko zna. Sve to vrijeme nisam mogao trenirati, a u meču se nisam mogao osloniti na svoju desnu nogu. Ovo nisam bio pravi ja, svi koji vole moj boks mogli su vidjeti da nešto nije u redu. Vladimir je boksao pametno, iskoristio je moju ozljedu i pokazao da je pravi borac', kazao je Britanac, koji je priznao kako je ozbiljno razmišljao da odgodi borbu, ali nije htio razočarati brojne navijače koji su u Hamburg došli s 'Otoka'.

Dvoboj na hamburškom stadionu pred 55.000 nije ponudio atraktivan boks, Kličko je imao inicijativu, dok se Haye ograničio na izbjegavanje protivnikovih napada i tek sporadične pokušaje protunapada. Vladimir Kličko (35) u borbu je ušao s naslovima prvaka po IBF, IBO i WBO verziji, dok je Haye branio pojas po WBA kategoriji. Mlađi brat Kličko (35) sada u svojoj kolekciji ima sve naslove osim onoga po WBC kojega drži njegov stariji brat Vitalij.

'Žao mi je što nisam nokautirao Hayea i ubilježio jubilarni 50. nokaut, jer bi to bila pravedna kazna za njegovo ponašanje svih ovih godina, pa i u ringu večeras. Dobio sam nekoliko udaraca, ali me nijedan nije uzdrmao. Svoj cilj sam postigao, ujedinio sam naslove i sada mi nitko ne može prebaciti apsolutno ništa o mojem naslovu svjetskog prvaka', kazao je Kličko.