traume koje 'bole'

Harry Kane uoči susreta s Hrvatskom priznao: Poraz u polufinalu SP-a nikad neću zaboraviti

10.10.2018 u 17:22

Bionic
Reading

Kapetan engleske nogometne reprezentacije Harry Kane (25) najavio je utakmicu 2. kola UEFA Lige nacije koju će Englezi igrati s Hrvatskom u Rijeci. Posljednji međusobni susret, onaj u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, igrači 'Gordog Albiona' ne mogu izbrisati iz sjećanja...

Hrvatska će u petak (12. listopada, 20.45 sati) ugostiti reprezentaciju Engleske. Utakmica 2. kola UEFA Lige nacija igra se na Rujevici, ali bez gledatelja zbog kazne koju je UEFA 'odrezala' HNS-u.

To će zasigurno više odgovarati gostima koji će ostati 'pošteđeni' pritiska s tribina. No, imaju Englezi i dodatni motiv za ovaj susret. Sjećanja na poraz u polufinalu SP-a u Rusiji još su svježa, rane nisu zacijelile.

'Svi znamo što se dogodilo prije tri mjeseca', kazao je kapetan 'Gordog Albiona' Harry Kane aludiravši na polufinalni poraz. Engleze je u 109. minuti golom za 2:1 na moskovskom Lužnjikiju srušio Mario Mandžukić i odveo Hrvatsku u veliki finale.

'Teško je izbiti taj polufinalni poraz na SP-u', priznao je Kane i nastavio:

'Nikad to nećemo zaboraviti... Nikad... Ali, život ide dalje.'

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sad Englezi na praznoj Rujevici imaju priliku uzvratiti izabranicima Zlatka Dalića.

'Ne, ne mogu reći da idemo u Rijeku po osvetu. Ali sigurno je da će nam utakmica iz Moskve stalno biti u mislima', kazao je Harry Kane i zaključio:

'Uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Šteta je što neće biti gledatelja, ali na to mi igrači ne možemo utjecati.'