čudi li vas ovo?

Hari Vukas odustao od izborničke funkcije na klupi hrvatske U-17 reprezentacije, prihvatio poziv za pomoćnog trenera u Francuskoj

11.07.2022 u 19:07

Bionic
Reading

Prije manje od dva tjedna, Hari Vukas dobio je čast sjediti na klupi hrvatske U-17 reprezentacije, nakon što je s izborničke funkcije smijenjen Tomislav Rukavina. No, Vukas nije odradio niti jednu utakmicu s tom momčadi, jer je otišao u drugom smjeru, odnosno u Francusku

U dogovoru s rukovodstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Hari Vukas napustio je mjesto izbornika hrvatske U-17 reprezentacije te prihvatio poziv Igora Tudora da postane pomoćni trener Olympiquea iz Marseillea.

Nakon što je preuzeo klupu Marseillea, Igor Tudor ponudio je angažman Hariju Vukasu na funkciji pomoćnog trenera, a Vukas je u dogovoru s HNS-om prihvatio tu ponudu.

'Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i vrhu HNS-a na razumijevanju i podršci pri ovoj odluci. Uistinu je velika čast sudjelovati u radu hrvatskih selekcija mlađih uzrasta, i nije mi bilo donijeti ovakvu odluku, ali u klubu ipak imam priliku za svakodnevni rad, i to u jednom od velikana europskog nogometa. To je jedinstvena prilika u trenerskoj karijeri i zato zahvaljujem Savezu na razumijevanju', istaknuo je Hari Vukas, a prenosi službena stranica HNS-a.

'Razumijemo da se radi o jedinstvenoj prilici za Harija te nije bilo razloga da ga ne podržimo u ovoj situaciji. Za ugled Saveza i naših trenera svakako je važno imati trenere u najboljim ligama svijeta te smo ponosni da je naš Tudor prvi trener jednog velikana kao što je Marseille, i podržavamo što svoj stožer želi upotpuniti našim stručnjacima. Igoru i Hariju želimo puno uspjeha s Marseilleom, a mi ćemo pronaći novo kvalitetno rješenje za našu U-17 reprezentaciju', istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.