NIJE SAMO BOLT

Hanžek: Karte planule, dolazi elita

07.09.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Teorijski, Blankin menadžer još nije potvrdio njezin nastup na Hanžeku, ali mislim da će njezino pojavljivanje biti u redu. Nema smisla da ne dođe

Ulaznica za zagrebački atletski miting, koji je na rasporedu 13. rujna na stadionu Mladosti, više nema.

'Jedan moj prijatelj bio je prvi u redu kada su jučer puštene ulaznice u prodaju, ali za zapadnu tribinu ih nije bilo', rekla je Ljiljana Ćulibrk, direktorica zagrebačkog kluba Agram.

Ivana Brkljačić, direktorica mitinga, jučer u podne potvrdila je da je ostalo još samo nekoliko ulaznica po 15 kuna za stajanje, ali je i to brzo nestalo.

Da je tako, stigla je i potvrda iz Organizacijskog odbora mitinga.

'Sukladno očekivanjima, u samo nekoliko sati rasprodano je svih 3.800 ulaznica puštenih u slobodnu prodaju. Oni koji nisu nabavili ulaznice moći će natjecanje pratiti na velikim ekranima koji će biti postavljeni u ŠRC-u Mladost, a neke od zvijezda mitinga moći će vidjeti i na brojnim promotivnim manifestacijama.'

Šteta, da je maksimirski stadion u atletskoj funkciji (i da nema Lige prvaka) zbog Usaina Bolta i ostatka svjetskog društva došlo bi sigurno 30.000 gledatelja. Startna lista zagrebačkog mitinga, koja još nije konačna, ponudit će Zagrepčanima sedam aktualnih svjetskih prvaka iz Daegua, koje će moći vidjeti uživo. Od tih sedam samo Usain Bolt neće sudjelovati u utrci u kojoj je postao svjetski prvak (200 m).

Šest zlatnika iz Južne Koreje su Jason Richardson (110 m prepone), Kirani James (400 m), Koji Murofoshi (kladivo), Carmelita Jeter (100 m), Sally Pearson (100 m prepone) i Ana Čičerova (vis). Zagrepčani će vidjeti i srebrne Michella Watta (dalj), Dylan Armstronga (kugla) i Blanku Vlašić (vis) te brončane – Kima Collinsa (100 m), Andrewa Turnera (110 m prepone), Primoža Kozmusa (kladivo), Anastasiju Kapačinskaju (400 m) i Dawn Harper (100 m prepone).

Osim Usaina Bolta, koji će se iskupiti za diskvalifikaciju u finalu stotke, još dvoje 'kažnjenih' nastupa u Zagrebu – Kubanac Dyron Robles, aktualni svjetski rekorder, kojem je oduzeta zlatna medalja na 110 metara prepone nakon što je nehotice u finišu finalne utrke zakvačio Kineza Lia po ruci, te tamnoputa Britanka Christine Ohuruogu koja je zbog pogrešnog starta diskvalificirana u kvalifikacijama na 400 metara, a inače aktualna je olimpijska prvakinja.