dominacija ugrožena

Hamiltonove riječi jako zabrinule njegove navijače: Je li Mercedes u nevolji?

06.03.2019 u 10:22

Bionic
Reading

Lewis Hamilton smatra da Ferrari u novu sezonu Formule 1 ulazi s možda i pola sekunde prednosti po krugu, a Helmut Marko smatra da je i Red Bull brži u ovom trenutku od Mercedesa...

'Srebrne strijele' možda su osvojile titulu vozačkog i konstruktorskog prvaka u posljednjih pet sezona u Formuli 1, no čini se da ih ove sezone čeka najteži izazov u eri hibridnih motora.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, zimska testiranja pokazala su da Ferrari ima izuzetno brz bolid kojeg svi vide kao favorita na prvoj utrci sezone, Velikoj nagradi Australije 17. ožujka.

'Nisam siguran, ali Ferrari možda ima i pola sekundi prednosti,' izjavio je u Barceloni Lewis Hamilton koji tim riječima vjerojatno pokušava malo zavarati javnost, no jasno je da Mercedes ima problema s balansom bolida, a čini se da više nema ni prednost kad je pogonska jedinica u pitanju.

'Puno ćemo toga analizirati sljedećih dana i neke modifikacije pokušat ćemo implementirati u utrkama, no nema do Melbournea puno vremena. Pokušat ćemo do tada izvući par pokoju desetinku boljim razumijevanjem bolida,' naglasio je britanski peterostruki prvak svijeta.

Sve utrke nove sezone Formule 1 koja počinje 16. i 17. ožujka u Australiji ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Da se više nitko ne boji Mercedesa, dokaz su i riječi koji dolaze iz Red Bulla.

'Mislim da je Ferrari ispred svih, onda Red Bull pa iza nas Mercedes. Na dnu su McLaren i Williams,' tvrdi Helmut Marko.

U svakom slučaju, neka nas uzbudljiva utrka na stazi Albert Park za desetak dana...