FORMULA 1 u FRANCUSKOJ

Hamilton u velikom stilu potukao rivale, Vettel doživio debakl i prije početka utrke

22.06.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Lewis Hamilton osvojio je svoju 86. pole poziciju u karijeri ove subote na stazi Paul Richard, ispred Valtterija Bottasa i Charlesa Leclerca, dok jeSebastian Vettel završio tek sedmi i praktički ostao bez prilike pobijediti i prije početka nedjeljne utrke (Arena sport 2, 15:10).

Aktualni peterostruki prvak svijeta ponovo je jedinu konkurenciju imao u timskom kolegi iz Mercedesa, no kad je bilo najvažnije, odvezao je svoje najbolje krugove i osvojio pole poziciju.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Kanade Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Hamiltonov najbrži krug bio je 1:28.319, što je i novi rekord staze, a Valtteri Bottas s nešto manje od tri desetinke zaostatka morao se zadovoljiti drugim mjestom.

Charles Leclerc sa svojim Ferrarijem zaostao je gotovo sedam desetinki i start će treći, ali to je još dobro u odnosu na Sebastiana Vettela koji je doživio pravi debakl u zadnjoj rundi kvalifikacija i na kraju osvojio tek sedmo mjesto.

Ispred Nijemca startat će Max Verstappen kao četvrti te dva McLarena Landa Norrisa i Carlosa Sainza, a među deset najboljih još su bili Ricciardo, Gasly i Giovinazzi.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Nedjeljna utrka na rasporedu je u 15:10, uz prijenos na MAXtv kanalu Arena sport 2.