POSLASTICA U NEDJELJU

Hamilton u Sočiju spreman žestoko uzvratiti Ferrariju i Vettelu!

27.04.2017 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon dva trijumfa Sebastiana Vettela na otvaranju sezone, Lewis Hamilton i njegov Mercedes učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi se revanširali ove nedjelje na Velikoj nagradi Rusije...

Sezona Formule 1 započela je neizvjesnom borbom na vrhu Ferrarija i Mercedesa, a talijanska momčad zasad je bila malo uspješnija pa Sebastian Vettel trijumfima u Australiji i Bahreinu vodi u ukupnom poretku.

No, sve se može brzo promijeniti i mnogi vjeruju da bi se 'srebrne strijele' mogle vratiti na vrh i to vrlo brzo. Idealna bi Mercedesu trebala biti Velika nagrada Rusije, na kojoj su njegovi vozači u dosadašnjim izdanjima vodili doslovno u svim krugovima, a Lewis Hamilton s dva trijumfa najuspješniji je vozač u povijesti staze.

Soči Autodrom sa svojih 5.8 km relativno je dugačka staza i ima 18 zavoja, od kojih su mnogi vrlo brzi. Po svojem izgledu dosta podsjeća na otpisanu uličnu utrku u Valenciji. Postavljanje zavoja dosta je umjetno i naizgled nekreativno, no prethodna tri izdanja utrke i nisu bila tako loša.

Rosberg onboard Soči Autor: Youtube

U utrci će se voziti 53 kruga, a prvi zavoj djeluje kao mjesto na kojem bi moglo biti nevolja na startu, dok ostatak staze ne nudi previše zamki. Pole pozicija u kvalifikacijama mogla bi biti bitna, ali ne i presudna, jer imamo dvije DRS zone na najdužim ravnim dijelovima nakon prvog i desetog zavoja pa možemo očekivati pristojan broj pretjecanja, bez obzira na probleme koje su vozači imali po tom pitanju na prethodnim utrkama.

Pirelli je ponudio vozačima ultramekane, supermekane i mekane gume. Ove sezone išlo se dosad jednom ili dvaput u boks, što bi trebao biti slučaj i u Sočiju. Što se vremenske prognoze, očekuje se sunčano vrijeme tijekom cijelog vikenda.

Favorit za pobjedu mora biti Lewis Hamilton, a njegov kolega Valtteri Bottas pokušat će mu biti konkurentniji, nakon što je razočarao u utrci u Bahreinu u kojoj je startao s pole pozicije. Ferrari se pak nada boljim kvalifikacijama u Rusiji i novoj odličnoj formi u nedjelju. Ako Vettel ponovo pobijedi, to je dokaz da će se boriti za titulu do samog kraja. Od ostalih, bit će zanimljivo vidjeti je li Red Bull barem malo smanjio zaostatak za vodećima i može li Williams biti opasan kao prethodnih godina u Sočiju.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 14 sati po hrvatskom vremenu, kao i nedjeljna utrka. Ne propustiti!