ZVUČI KAO SENZACIJA

Hamilton od sljedeće sezone u Red Bullu?

03.04.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Iz tabora Red Bulla stigla je pomalo senzacionalna vijest. Naime, čelnici momčadskog prvaka u Formuli 1 namjeravaju u 2012. godini Vettelu pridružiti ni manje ni više nego Lewisa Hamiltona koji trenutačno vozi u McLarenu

Engleski mediji su krenuli s tom pričom, a onda je jedan od glavnih ljudi Red Bulla te neslužbeni glasnogovornik gazde Dietricha Mateschitza, Helmut Marko potvrdio – Red Bull želi za sljedeću sezonu dovesti Lewisa Hamiltona, svjetskog prvaka iz 2008. godine.

'Definitivno ga želimo u svojoj momčadi. On ima sve kvalitete i normalno da uvijek u našoj momčadi razgovaramo o Hamiltonu. No prvo moramo vidjeti kako će ići sezona te što će odlučiti Webber kojem na kraju sezone istječe ugovor', kazao je Marko.

Za razliku od Vettela, Australac Mark Webber ima jednogodišnji ugovor s Red Bullom i mnogi već sada nagađaju da će mu to biti zadnja sezona s austrijskom momčadi. A ako se to obistini, tek će se onda moći početi ozbiljnije razmišljati o britanskom vozaču.

Iako je Lewis Hamilton praktički dijete McLarena, taj britanski pilot posljednjih tjedana dosta kritizira svoju momčad i nije previše zadovoljan načinom na koji njegov bolid funkcionira. Istina, tek je završila prva utrka svjetskog prvenstva i do kraja se svašta može dogoditi, no ako zaista dođe do ovog transfera, dominacija Red Bull u Formuli 1 će biti još očitija.