nepravedan sport

Hamilton ne može vjerovati što se događa Alonsu: To je grozno!

16.05.2017 u 09:18

Bionic
Reading

Lewis Hamilton priznaje da mu se ne sviđa što u Formuli 1 možeš poput Fernanda Alonsa biti jedan od najboljih na svijetu, a da to nema mnogo utjecaja na konačni rezultat utrka...

Britanski trostruki prvak svijeta jedan je od onih vozača koji su vukli idealne poteze tijekom svoje karijere. U Formulu 1 došao je uz pomoć McLarena i s britanskom momčadi osvojio je svoju prvu titulu već u drugoj natjecateljskoj sezoni, a zatim je u pravom trenutku potpisao za Mercedes koji je ubrzo zavladao sportom pa mu nije bilo teško osvojiti još dvije.

S druge strane, Fernando Alonso nije bio slične sreće. Nakon odlaska iz Renaulta 2006. godine više nije bio u stanju izabrati šampionski bolid, a u posljednje tri sezone ne može se više niti približiti pobjedničkom postolju, jer McLaren je očajan otkad koristi Hondine motore.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Španjolske Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

'Možeš biti najbolje pripremljen i najveći talent i opet ne dobiti ništa. To mi se ne sviđa u ovom sportu, to je grozno,' komentirao je Lewis Hamilton slučaj Alonsa koji ove sezone vozi izvrsno, ali tek je jednom u pet pokušaja uspio završiti utrku i to daleko od osvajača bodova.

'Za vozače je to igra šaha. Moraš donijeti odluke u pravom trenutku i biti na pravom mjestu u pravo vrijeme,' naglasio je Hamilton kojem je žao što je njegova bivša momčad potonula otkad je otišao iz nje.

Alonso je zbog očajnih rezultata McLarena odlučio propustiti sljedeću utrku u Monaku da bi se okušao na '500 milja Indianapolisa', a ovog ponedjeljka odradio je službeno testiranje na legendarnom ovalu.

Nesreća ga je nastavila pratiti jer je zbog problema s ovjesom izgubio dragocjeno vrijeme na pisti, a na kraju dana odvezao je 19. najbrži krug, ali bio je najbrži među novacima. Nije favorit za pobjedu, no barem ima veće izglede nego trenutno s McLarenom u Formuli 1...