MERCEDES NEZADRŽIV

Hamilton nastavio u Barceloni svoju čudesnu seriju!

11.05.2014 u 15:44

  • +15

Velika nagrada Španjolske

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Albert Gea

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je svoju 26. pobjedu u karijeri na Velikoj nagradi Španjolske, voženoj u Barceloni. Time je preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku…

Još jednu dominantnu predstavu Mercedesa gledali smo ove nedjelje na stazi 'Circuit de Catalunya'. Lewis Hamilton stigao je do svoje četvrte pobjede u nizu, Rosberg ponovo bio drugi, a ostatak društva zaostao je gotovo pola kruga za 'srebrnim strijelama'.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Britanac je bio taj koji je poveo na početku, održao svoju prednost kroz dva ulaska u boks i na kraju zadržao timskog kolegu koji je pokušao drukčijom taktikom iznenaditi suparnika, no mekše gume u samoj završnici nisu mu donijeli dovoljnu prednost. Stigao je na pola sekunde zaostatka, no bolje od toga nije mogao.

Treće mjesto osvojio je Daniel Ricciardo za Red Bull, koji je prešao Valtterija Bottasa nakon prvog ulaska u boks. Mladi Finac na kraju je bio peti, a Sebastian Vettel odradio je fantastičan posao na stazi i na kraju se probio do četvrtog mjesta, iako je startao tek s 15. mjesta. Iza njega su završili opet slabi Ferrariji, a Alonso je prešao Raikkonena u samoj završnici te tako stigao do šeste pozicije. Bodove su još osvojili Grosjean za Lotus, Perez i Hulkenberg za Force Indiju.

U ukupnom poretku Hamilton je sada preuzeo vodstvo s tri boda prednosti ispred Rosberga, a Mercedes je već gotovo osigurao naslov u ukupnom poretku.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Monaku.


VN Španjolske, rezultati:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.6

3. Daniel Ricciardo (Red Bull) +49.0

4. Sebastian Vettel (Red Bull) +76.7

5. Valtteri Bottas (Williams) +79.2

6. Fernando Alonso (Ferrari) +87.7

7. Kimi Räikkönen (Ferrari) jedan krug

8. Romain Grosjean (Lotus-Renault) jedan krug

9. Sergio Perez (Force India-Mercedes) jedan krug

10. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) jedan krug

Ukupni poredak nakon 5 od 19 utrka:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 100

2. Nico Rosberg (Mercedes) 97

3. Fernando Alonso (Ferrari) 49

4. Sebastian Vettel (Red Bull) 45

5. Daniel Ricciardo (Red Bull) 39

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 197

2. Red Bull-Renault 84

3. Ferrari 66