SRETAN U MERCEDESU

Hamilton likuje: McLaren je nudio više novca, ali...

17.03.2013 u 16:49

Bionic
Reading

U razgovoru za njemački magazin Focus britanski pilot u Formuli 1, 28-godišnji Lewis Hamilton, upoznao je njemačku publiku s razlozima svog dolaska u Mercedes

'Ono zbog čega definitivno nisam došao jest novac. U McLarenu su mi nudili bolji ugovor. Kod njih bih zaradio više,' rekao je svjetski prvak iz 2008. godine, koji je s godišnjom plaćom od 25 milijuna eura (75 za tri godine ugovora) drugi najplaćeniji vozač u Formuli 1: ispred njega samo je Fernando Alonso, a odmah iza trostruki svjetski prvak Sebastian Vettel.

'Zašto sam onda izabrao novu momčad? U McLarenu je sve postalo predvidljivo: pobijedio bih u četiri ili pet utrka svake godine i ostao daleko od naslova. Morao sam promijeniti tu rutinu, makar otišao i u momčad sa, u ovom trenutku, sporijim autom.'

Ipak, u prvoj utrci nove F1 sezone, Velikoj nagradi Australije u Melbourneu, Hamilton je zauzeo peto mjesto, dok su se vozači njegovi bivše momčadi jako mučili, a Jenson Button jedva je uzeo dva boda devetim mjestom.

'Jako sam sretan, ovo je puno bolje nego što smo očekivali na prvoj utrci. Imao sam dobar osjećaj u bolidu i nije mi jasno kako su nam se vodeći dečki uspjeli odvojiti. No, mi smo pritiskali i vjerujem da ćemo ih u budućnosti stići. Sad je na nama da pokušamo otkriti gdje gubimo vrijeme,' rekao je Lewis nakon utrke.