F1 KVALIFIKACIJE

Hamilton ispred Ferrarija u Melbourneu, a Bottas ispao potpuno smiješan!

24.03.2018 u 08:37

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je pole poziciju na Velikoj nagradi Australije na kojoj će startati ispred Kimija Raikkonena i Sebastiana Vettela, dok je njegov timski kolega Valtteri Bottas početnički razbio svoj Mercedes...

Hamilton je ove subote još jednom potvrdio da je apsolutni favorit za osvajanje nove titule prvaka svijeta. U svom Mercedesu odbio je napade Ferrarija i Red Bulla te fantastičnim krugom 1:21.164 u posljednjim sekundama kvalifikacija lako osigurao prvu startnu poziciju u nedjeljnoj utrci, s više od šest desetinki prednosti ispred konkurencije.

  • +3
Formula 1, jurnjava Albert Parkom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ugodno iznenađenje bio je Kimi Raikkonen koji će startati drugi, nakon što je za jednu stotinku nadmašio kolegu Sebastiana Vettela, dok se Max Verstappen morao zadovoljiti četvrtim mjestom, a Daniel Ricciardo u drugom bolidu Red Bulla startat će tek osmi zbog tri pozicije kazne nakon što je prebrzo u petak vozio pod crvenom zastavom.

Najveće razočaranje kvalifikacija bio je Valtteri Bottas koji je cijelo vrijeme kaskao za Hamiltonom, a onda je početnički razbio svoj Mercedes i još jednom pokazao da nije zaslužio voziti perfektan bolid koji ima na raspolaganju. Startat će s 15. mjesta, jer je morao promijeniti i uništenu mjenjačku kutiju.

Nisu se proslavili ni vozači McLarena koji nisu ušli u zadnju rundu kvalifikacija pa će Fernando Alonso tek s desetog startnog mjesta pokušati osvojiti bodove u nedjeljnoj utrci...