MLAKA PORUKA

Hajduku blaga kazna, Vrbanović slobodan

08.07.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatskog nogometnog saveza Krešimir Vlajčević odredio je kazne za posljednje susrete prošlog izdanja HNL-a

Najveću kaznu platio je splitski Hajduk, koji je za propuste u organizaciji, rasističko vrijeđanje te bakljade koje su prekidale utakmicu 33. kola HNL-a protiv Dinama u više navrata, kažnjen sa 80.000 kuna.

Rijeka je za slične incidente (izuzev rasizma), no u nešto manjem obliku, tijekom utakmice 30. kola na Kantridi protiv Hajduka, kažnjena sa 30.000 kuna.

Krešimir Vlajčević odbio je disciplinski postupak protiv Damira Vrbanovića, koji je nakon utakmice sa Slaven Belupom, kojom je Dinamo osigurao naslov prvaka, sudjelovao u grupnom pjevanju uvredljive pjesme protiv Splita i Torcide. Vlajčević ga nije kaznio, uz obrazloženje da je za isti prekršaj kaznio već dvojicu igrača Dinama (Vrdoljak i Kelava), a za ostale se nije moglo sa sigurnošću utvrditi jesu li ili nisu pjevali.

U javnosti se očekivala i puno veća kazna za Hajduk, jer su 'bili' za slične prijestupe na derbiju početkom veljače kažnjeni sa 200.000 kuna, a za incidente u finalu Kupa protiv istog protivnika kažnjeni su sa 70.000 kuna i utakmicom bez gledatelja, koju će odraditi u drugom kolu protiv Zadra.

Očito je Vlajčević ovoga puta bio iznimno blag, jer kazna od 80.000 kuna definitivno nije najgore što se Hajduku moglo dogoditi.