KLJUČNIH DESET DANA

Hajdukovo biti ili ne biti

31.03.2010 u 16:04

Bionic
Reading

Pred Hajdukom je deset dana u kojima će spasiti ili upropastiti sezonu, a prva utakmica, protiv Zagreba, igra se u Kranjčevićevoj

Gostovanje Hajduka u Kranjčevićevoj ulici kod Zagreba nije vrijedno samo tri boda. U Kranjčevićevoj će momčad Stanka Poklepovića jurišati i po dobru atmosferu uoči uzvrata Kupa protiv Dinama. Ako Hajduk protiv Zagreba izbori povoljan rezultat, nema sumnje da bi Poljud mogao biti tijesan za sve one koji žele pomoći Hajduku u plasmanu u finale Kupa te posredno u borbi za još jednu europsku avanturu.

Kancelarije Poljuda već su zasute brojnim pozivima i zahtjevima za ulaznice, ponovno se razmišlja o odgodama polazaka trajekata i autobusa jer velik broj navijača želi uživo svjedočiti derbiju. Ništa manje važna nije ni utakmica protiv trenutno drugoplasirane  Cibalije, koja na Poljud stiže tri dana nakon Dinama. Pobjedom bi se Hajduk primakao na tri boda do Vinkovčana i u preostalih sedam kola imao bi ih priliku prestići i osigurati Europu.

U slučaju pozitivnog ishoda Hajduk bi spasio sezonu. U protivnom bi upropastio ne samo ovu, nego i sljedeću, u kojoj slavi 100. rođendan, a to navijači sasvim sigurno ne bi mirno prihvatili.