pred okršaj u koprivnici

Hajdukov trener već je zaboravio očajno izdanje protiv Osijeka: Vrijednost momčadi, njen duh i zajedništvo vide se u tome kako odigraš utakmicu nakon poraza

19.04.2021 u 17:28

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u petak su doživjeli domaći poraz (0:1) od Osijeka, pa im je gostovanje kod Slaven Belupa (utorak, 19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv) od velikog značenja, žele li se uključiti u borbu za četvrto, ili možda čak i treće mjesto

Iako je s povratkom Marka Livaje Hajduk dobio klasu više, te zaredao s dobrim rezultatima, posljednje utakmice pokazale su da Tramezzanijeva momčad ipak nije toliko 'strašna' te da se ne može živjeti samo od Livajine inspiracije.

Osijek je razgolitio sve slabosti Splićana, ali trenera Bilih to nije obeshrabrilo pred put u Koprivnicu.

'Atmosfera u svlačionici je pozitivna jer treba pripremiti novu utakmicu. Reakcija nakon poraza od Osijeka bila je onakva kakvu sam očekivao. Momčad smo koja je dugo bila neporažena i nije naučena gubiti. Žao nam je zbog poraza jer su nam sve utakmice izuzetno bitne. Ipak, mislim da se vrijednost i uspjeh jedne momčadi ne ogleda u pozitivnim trenucima, ne vidi se kroz to koliko puta pobjeđuje i postiže dobar rezultat. Vrijednost jedne momčadi, njen duh i zajedništvo se vide u tome kako odigraš utakmicu nakon poraza', naglasio je trener Hajduka Paolo Tramezzani koji u Koprivnici neće moći računati na 'pola obrane', požutjele Marija Vuškovića i Stefana Simića, kao ni na pocrvenjelog Marca Fossatija.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +15
NK Hajduk - NK Slaven Belupo, HT Prva liga, 21. kolo, 7.4.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Igrači znaju što moraju napraviti u utorak, ali iznad svega znaju i što ih očekuje u Koprivnici. Dodatno smo imali još neke probleme ovih dana. Vidjet ćemo, odlučit ću vjerojatno u zadnjem trenutku o sastavu, znajući da mogu birati među mnogim igračima koji su mi na raspolaganju', dodao je talijanski trener.

Zanimljivo, Hajduk je protiv Slaven Belupa igrao prije dva tjedna, a taj je ogled na Poljudu završio 2:2. Hajduk se poraza spasio u 6. minuti sudačke nadoknade.

'Svjesni smo toga i pripremamo se da budemo spremni na sve vrste utakmica. Nema laganih utakmica jer sve momčadi imaju ciljeve koje žele postići i nastavljamo razmišljati utakmicu po utakmicu. Normalno je da kad igraš protiv Dinama, Rijeke, Gorice ili Osijeka više osjećaš važnost utakmice jer posebno s nekima od njih se piše povijest. Ali znamo da se utakmice moraju igrati i pripremati na isti način bez obzira na važnost. No, ono kako živiš u danima pred utakmicu je drukčije. Ostat ćemo koncentrirani na ovu utakmicu, za nas je to prekretnica i očekujemo da donesemo kući sve što možemo', naglasio je Tramezzani.