riječ trenera

Hajdukov trener imao vrlo hrabar istup, jer odgovornost za sve loše preuzeo je na sebe

17.09.2022 u 22:41

Bionic
Reading

U utakmici 10. kola HNL-a Hajduk i Istra 1961 su na Poljudu igrali 2:2 (0:0). Hajduk je poveo golom Marka Livaje (47), no uslijedio je preokret u režiji Ante Ercega (52) i Rede Boultama (64), da bi Livaja (88) svojim drugim golom izjednačio na konačnih 2:2.

Hajdukov trener Mislav Karoglan nakon remija 2:2 s Istrom je rekao:

'Bila je ovo specifična utakmica, s puno ozljeda. Izgledalo je to dosta neuredno, ali ne bih se htio vaditi na teren. Sve loše sam preuzeo na sebe, mislim da su igrači dali sve koliko su mogli'.

Trener je objasnio zašto je mijenjao Mlakara, iako je i on ušao kao zamjena za Nikolu Kalinića. Vjerojatno zbog ozljede?

'Da, i on je ozlijeđen'.

Nakon Dambrauskasove smjene, Karoglan je preuzeo funkciju trenera. No, na koji period i je li remi umanjio šanse za njegov ostanak na klupi?

'Ja sam četiri godine u klubu, na dispoziciji sam, ništa drugo ne želim ni komentirati'.

Melnjak je častio Ercega loptom kod gola...

'To je pogreška trenera, nije Melnjaka. Jer sam tražio pas preko 'šestice'.

O situaciji iz 10. minute i startu na Nikolu Kalinića, koji su mnogi okvalificirali kao penal, rekao je ovo.

'Nisam vidio snimku, stvarno ne znam'.

  • +13
Hajduk - Istra 1961 (10. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Trener Istre Gonzalo Garcia nakon remija na Poljudu je rekao:

-'Teška utakmica za obje momčadi. Hajduk je počeo agresivno, ali mi smo imali odgovor. U zadnjih deset minuta utakmice je trebalo preživjeti njihov pritisak, na kraju se moramo zadovoljiti bodom. Trebalo je Livaju držati što dalje od šesnaesterca, kod drugog gola smo ušli previše u krilo vrataru. Kad je Livaja izvan šesnaesterca, onda ni Krovinović ne može doći do izražaja. Inače imate sjajne igrače, Biuk je odličan, kad primi loptu trebaju dvojica da ga zaustave. Naš plan je bio udaljiti ih od našeg gola'.

I za kraj od trenera Istre.

'Malo sam i razočaran jer smo bili blizu pobjede, a što se Ante Ercega tiče, osjećam da od trenutka kada je došao uživa u igri, osjeća se slobodan pokazati kvalitetu. Za nas je jako važan i daje nam poseban natjecateljski mentalitet'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore