DINAMO ILI HAJDUK?

Hajduk steže obruč oko Šimunića, Joe oprezan

26.08.2011 u 21:17

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum, kao predstavnik većinskog vlasnika, složio se s uvjetima koje je Hajduk ponudio Josipu Šimuniću

Na kraju ipak nije moglo bez velikog gazde. Željko Kerum, splitski gradonačelnik, u konačnici je presudio, dao dopuštenje nadzornom odboru Hajduka da prihvati uvjete za dovođenje Josipa Šimunića.

Predsjednik uprave Hrvoje Maleš predstavio je nadzornom odboru što je ponudio Šimuniću za trodnevnog boravka u Berlinu, pa su se Sapunar i društvo u načelu složili i dali Malešu zeleno svjetlo, ali ipak su za konačno dopuštenje priupitali Keruma.

Gradonačelnik je navodno bio oduševljen, kazao idemo odmah završiti taj posao.

'Složili smo se oko onog što nam je iznio predsjednik uprave Maleš', kazao je predsjednik nadzornog odbora Petroslav Sapunar.

Hajduk se oko 14 sati oglasio priopćenjem.

'Ugovor je na stolu i upravo se definiraju njegovi posljednji detalji', stoji, među ostalim, na Hajdukovoj internetskoj stranici.

To što je Hajduk napisao da se definiraju posljednji detalji ugovora, znači da je Šimunić u Berlinu dobio prijedlog ugovora i da sada sa svojim menadžerom Falijem Ramadanijem važe što učiniti.

'Nema ništa novo, i dalje je sve isto. Ja sam igrač Hoffenheima, a na sve ove napise nemam komentara. Rok za rješavanje mog transfera je 31. kolovoza, do tada će se sve znati. Ako se ništa ne dogodi, onda ostajem u Hoffenheimu. Ajde, budite mi pozdravljeni, javit ću vam se kad bude promjena', nakratko smo uspjeli čuti i Josipa Šimunića, glavnog aktera 'bitke desetljeća'.

Nismo ni očekivali da će Šimunić kazati idem u Hajduk ili Dinamo, on je još u fazi čekanja. Ali gotovo je sigurno da neće čekati baš 31. kolovoza, u nedjelju, stiže na reprezentacijsko okupljanje i, prema svim naznakama, do tada bi trebao riješiti pitanje svog novog kluba.

Ako pitate odgovorne u Hajduku, onda je Šimunić već u Poljudu, ostali su samo detalji. No, potegnete li malo Dalmatinom, onda će u Zagrebu Zdravko Mamić kazati neku drugu priču i reći: 'Šimunić je već sve dogovorio s Dinamom.'