NOVI PORAZ ZAGREBA

Hajduk sretno slomio osječku mladost

27.11.2010 u 17:54

Bionic
Reading

U petak je Lokomotiva svladala Hrvatski dragovoljac 3:2, a u subotu je na rasporedu bilo ostalih sedam utakmica 17. kola Prve HNL. Hajduk je tek u završnici slomio Osijek, domaće pobjede upisali su i Karlovac te Cibalia, Istra je pokorila Kranjčevićevu, remi je bio između Slavena i Intera, dok je okršaj Varaždina i Splita odgođen

Hajduk – Osijek 2:1

Osječani su u svojoj 28. utakmici na Poljudu 23. puta poraženi. Pred nešto više od dvije tisuće gledatelja momčad iz Gradskog vrta je realizirala brzu kontru preko Pavličića (16). Splićani su se nakon dvije minute vratili u egal golom najboljeg strijelca Vukušića. Iako je bilo prilika s obje strane, posebice Hajdukove, mreže se nisu tresle sve do 86. minute, kada je sreća pomilovala domaćina. Ibričić je pucao, lopta je u nogu pogodila Gavrića i zatim se od Osijekovog igrača otkotrljala iza leđa vratara Karduma. Tako su Vučevićevi izabranici izbjegli novi kiks u prvenstvu koji bi išao u prilog vodećem Dinamu. Treba spomenuti da su gosti stigli gotovo bez cijele prve momčadi, osječka mladost nije se preplašila, ali na kraju nije izdržala.

Zagreb – Istra 1961 0:1

Istra je stigla do nove pobjede u prvenstvu, četvrte u zadnjih pet kola, i to sasvim zasluženo. Puljani su u Kranjčevićevoj bili bolji takmac, pogađali su grede, imali dobre prilike, a jednu je u 57. iskoristio Šehić. Inače, Zagreb je tri minute ranije ostao bez Jefhtona koji je isključen nakon udaranja laktom. 'Pjesnici' su doživjeli peti ligaši poraz u nizu.

Cibalia – Šibenik 3:1

Šibenčani nisu stigli do svoje druge pobjede u Vinkovcima otkad je HNL-a. Iako su gosti poveli autogolom Lučića kojeg je u leđa loptom pogodio Malčić (11), domaćin je zasluženo izveo preokret i u sljedećih 20 minuta zabio tri pogotka. Prvo je pogodio Vitaić (16), zatim je kazneni udarac nakon ruke Malčića realizirao Bartolović (21), a do poluvremena se poslije kornera u strijelce upisao Parmaković (31). U nastavku je vinkovačka družina rutinski zadržala stečenu prednost. Tako je Cibalia trijumfom pred svojim navijačima zaključila oproštaj od 2010. u kojoj je doživjela tek jedan poraz, i to u kolovozu, od Splita.

Slaven B. – Inter 0:0

U lošim uvjetima Slaven i Inter pokazali su veliku borbenost, ali ne i dobar nogomet. Gotovo ništa zanimljivo nije se događalo u Koprivnici osim poništenog gola Slavenovog Mujanovića u 38. minuti zbog zaleđa. Utakmica koja će se brzo zaboraviti, a 0:0 je i najrealniji ishod stanja na terenu.

Karlovac – Zadar 1:0

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin bio bolji baš za taj jedan pogodak. Junak Karlovca je Josip Jerneić koji je u 19. minuti precizno pogodio s desetak metara. Zadrani su u završnici krenuli na sve ili ništa, ali njegovi napadači nisu imali svoj dan.

Varaždin - Split (odgođeno)

Razlog odgode današnjeg susreta je nepostojanje uvjeta za odigravanje utakmice jer domaćin, NK Varaždin, nije očistio snijeg s terena. Pola sata prije početka susreta glavi sudac utakmice Vlado Svilokos iz Siska spustio se na teren i vidio da ne postoje osnovni uvjeti za odigravanje prvoligaške utakmice. Utakmica bi se trebala odigrati u nedjelju (16 sati).

Rijeka i Dinamo igraju u 20.15.