PRIOPĆENJE S POLJUDA

Hajduk se oglasio u vezi groznog transparenta koji se već drugi put pojavio među navijačima

04.03.2019 u 16:54

Bionic
Reading

Hajduk se oglasio u vezi sramotnog transparenta koji je dio njegovih navijača u Zaprešiću već drugi put unio na tribine, a zbog kojega mu prijeti kazna disciplinskog suca HT Prve lige

Transparent na kojemu piše 'Maksovi mesari' bio je istaknut na ogradi u Zaprešiću nekoliko minuta, nakon čega ga je Torcida maknula.

Maks Luburić bio je ustaški časnik i zapovjednik koncentracionog logora Jasenovac te općenito jedna od najsramotnijih, a vrlo vjerojatno i najsramotnija osoba u povijesti Hrvatsk, piše HRT.

U priopćenju Hajduk je osudio 'govor mržnje' bez izravnog spominjanja konkretnog transparenta, ali i istaknuo svoju povijest kao antifašističkog kluba.

'HNK Hajduk kao i uvijek do sada najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje te ima nultu toleranciju prema bilo kakvom iskazivanju i potenciranju netrpeljivosti. Referirajući se na posljednje slučajeve kojima smo svjedočili na utakmicama našeg Kluba, javnost želimo izvijestiti kako smo prema nadležnoj instituciji reagirali odmah po saznanju o pojavi diskriminirajućih sadržaja i uvredljivih poruka. HNK Hajduk je kroz svoju bogatu i slavnu povijest uvijek ponosno isticao svoj antifašistički identitet, pa se i ovom prigodom jasno ograđujemo od svih poruka pojedinaca koje su neprihvatljive i koje se ni na kakav način ne mogu povezivati s prošlošću i sadašnjošću našeg Kluba', piše u priopćenju splitskog kluba.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Inter Zaprešić - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL
Izvor: Društvene mreže / Autor: vimeo