ODBLOKIRAN RAČUN!

Hajduk pun para čeka proljetni derbi s Dinamom

23.12.2008 u 14:39

Bionic
Reading

Hajduk je od 22. prosinca 2008. godine na Trgovačkom sudu registriran kao Hrvatski nogometni klub Hajduk Split, športsko-dioničko društvo. Račun je odblokiran, dugovi su minorni i klub će uskoro preuzeti većinski vlasnik - Grad Split

Navijači Hajduka dobili su izvrstan poklon pod bor. U ovim predblagdanskim danima njihov omiljeni nogometni klub je registriran kao športsko-dioničko društvo i uskoro će moći poslovati legalno, preko računa koji je unazad puno godina bio blokiran.

'Hajduk je registriran pod rednim brojem 1, kao prvo sportsko-dioničko društvo u Republici Hrvatskoj i na tu smo činjenicu posebno ponosni', rekao je predsjednik Bilih Mate Peroš i dodao da će vodstvo kluba u cijelosti poštovati obećanja i u zadanom roku provesti preoblikovanje kluba.

'Ovo je jedan od najvažnijih trenutaka u povijesti kluba, upisom je odblokiran račun kluba i možemo raspolagati s 81 milijunom kuna, koliko je u procesu preoblikovanja uplaćeno. U roku od dva mjeseca moramo provesti dokapitalizaciju kojom će Grad Split i službeno postati većinski vlasnik kluba. Igrom slučaja taj rok pada na dan derbija s Dinamom i već sada vam mogu obećati da će Hajduk do derbija biti kompletno preoblikovan i dokapitaliziran klub', zaključio je presretni Peroš.

Ukupni dugovi Hajduka nakon dokapitalizacije iznosit će između 30 i 31 milijun kuna koji će vjerovnicima biti isplaćeni u siječnju, no neki od vjerovnika su najavili da će svoja dugovanja pretvoriti u dionice.