PRVA HNL - 4. KOLO

Hajduk protiv Intera prekida crni niz?

15.08.2009 u 11:00

Bionic
Reading

U četvrtom kolu Hrvatskog nogometnog prvenstva u subotu je na rasporedu šest utakmica, a najviše pozornosti plijeni sraz na Poljudu između Hajduka i Intera. U petak su svoju utakmicu odigrali Zagreb i Lokomotiva, a u nedjelju će na travnjak istrčati Dinamo i Osijek

Cibalia – Rijeka (20)

Vinkovčanima nedostaju Bagarić, Lukačević, Jurić i Matić, no sastav Stanka Mršića vjeruje u nastavak pobjedonosnog niza na domaćem travnjaku. U prilog im ide što Riječani dolaze oslabljeni, jer na Kantridi ne stanuju više njihova dva najveća dragulja Anas i Ahmad Sharbini. Gosti su u zadnje dvije utakmice u Vinkovcima primili pet komada (dva poraza) i sada im je najvažnije ne izgubiti.

Šibenik – Slaven Belupo (20)

U Šibeniku je prava bolnica, jer domaći strateg Karačić ne može računati na desetak igrača. S druge strane, Koprivničani stižu samo bez Vojnovića i Čavala. Slaven Belupo je u pravi čas podigao svoje samopouzdanje pobjedom protiv Hajduka jer 'farmaceutima' travnjak na Šubićevcu previše ne odgovara. U 14 utakmica samo su jednom slavili, uz pet remija i osam poraza.

Istra 1961 - Varteks (20)

Istrani nemaju prednost domaćeg terena jer igraju na Kantridi, no dobra vijest je da su njihovi najveći aduti spremni. U pulskom prvoligašu su istaknuli da im je najvažnije zaustaviti Mumleka. Varaždinci u boj kreću bez važnih igrača - Brezovca, Smrekara i Prahića, no najavili su da će istrčati u ofenzivnoj formaciji po pogodak više.

Karlovac – Zadar (20)

Karlovac je bez Lajtmana i Štefančića, a Zadar bez Puljića i Pletikosića. Za očekivati je da će domaćin jurnuti po tri boda. Zato će veliki posao biti na leđima domaće obrane, jer su gosti najavili da će strpljivo čekati svoju priliku iz kontre, a tandem Zadra Šaranović - Terkeš je u solidnoj formi.

Međimurje – Croatia Sesvete (20)

Iz oba tabora najavljena je otvorena igra pa bi najviše mogli profitirati gledatelji. Plus za Međimurje je, osim domaćeg terena, i što su sanirane ozljede kod svih igrača, dok u redovima Croatije nema Mamića, Zubaka, Jurina i Puškarića. Inače, gosti su se uoči utakmice pojačali na lijevom boku dovođenjem Celiščaka.

Hajduk – Inter (20)

Za Hajduk je jedina opcija tri boda jer je Dinamo već dosta odmakao. Atmosferu na Poljudu popravili su ostvareni transferi braće Sharbini, a u prvih 11 se vraća i Vejić koji će dati dodatnu sigurnost 'bilima'. No ozljede i daje kroje prvih 11 Splićana, koji su bez Andrića, Paraibe i Thiaguinha. Zaprešićani stižu bez pritiska, jer ih je većina otpisala, a iznenađenje će pokušati napraviti bez Pecelja, Yankepa i Jančetića. Na Poljudu su se ove dvije momčadi susrele 13 puta, domaćin je slavio deset puta, gost dva puta, dok je njihov posljednji susret završio remijem (3:3).