Zar je moguće?

Hajduk pojačanje pronašao u Lokomotivi: Bijeli žele dovesti kapetana Lokosa na poziciju koja im je totalno deficitarna

11.01.2020 u 14:25

Bionic
Reading

Hajduk želi dovesti Frana Karačića, kapetana Lokomotive

Hajduk je u Turskoj gdje se želi što bolje pripremiti uoči nastavka natjecanja u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Splitski sastav je na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 35 osvojenih bodova, 12 manje od prvoplasiranog Dinama kojeg zapravo ni ne mogu stići.

Ipak, i drugo mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a trećoj Rijeci i četvrtom Osijeku bijeli bježe samo jedan, odnosno dva boda, a tu si i Gorica i Lokomotiva s 29 i 28 bodova. Jasno je da pred Hajdukom i njegovim novim trenerom Igorom Tudorom neće biti lagan zadatak pa će se uoči nastavka sezone morati i pojačati na nekim pozicijama.

Kritična je pozicija desnog beka na kojoj je samo još Josip Juranović. Josip Bašić je ozlijeđen, a Kreković još nije isproban na toj poziciji. Hajduku treba pouzdan igrač koji će biti pojačanje odmah, a takvog su pronašli na totalno neočekivanom mjestu, u zagrebačkoj Lokomotivi.

Sportske novosti pišu kako je Hajduku zanimljiv 23-godišnji desni bek Lokosa Fran Karačić kojem u lipnju ove godine ističe ugovor s klubom s Kajzerice. Karačić je rođen u Zagrebu, a uz hrvatsko, ima i australsko državljanstvo. Za sada je nastupao za mlade hrvatske reprezentacije, a na Transfermarktu vrijedi oko milijun i pol eura.

Zvuči pomalo nevjerojatno da bi Karačić prešao u Hajduk iz Lokomotive u kojoj je i kapetan i koju je Torcida više puta označila kao 'mlađu sestru Dinama'. Dogodi li se ovaj transfer, bit će to jedan od neobičnijih u povijesti hrvatskog nogometa.