'NULA' KOD BRONDBYJA

Hajduk ostao neporažen u Danskoj, ali najveći izazov tek ga čeka!

27.07.2017 u 21:51

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige Hajduk je u gostima kod Brondbyja odigrao bez pogodaka pa će odluka o prolasku dalje pasti sljedećeg četvrtka pred praznim tribinama u Splitu...

Nakon dva trijumfa protiv Levskog Carrillova momčad još jednom je ostala neporažena u Europi, ovaj put na gostovanju kod danskog Brondbyja koji se pokazao kao opasan suparnik, ali i neefikasan poput Bugara. Hajduk ovog četvrtka može biti zadovoljan izborenim rezultatom, no mora ostati na oprezu jer ništa nije riješeno.

Bio je to dvoboj u kojem su domaći krenuli agresivno i imali početnu inicijativu, ali Hajduk je bio taj koji je propustio prvu veliku priliku. Dogodilo se to u 11. minuti kada je Savvas ostao sam na desnoj strani u vrlo izglednoj poziciji, no njegov udarac ipak je tek od bloka završio u korneru.

Nezgodni Brondby koji dosta preskače igru i igra po bokovima do svoje prave prilike stigao je u 22. minuti kada je Mukhtar lukavao izveo slobodnjak, no niski udarac iz svojeg lijevog kuta vješto je izvadio Dante Stipica.

Hajduk je mogao zabiti i kada je Erceg krenuo sam prema golu u 27. minuti, no braniči su ga dostigli i uzeli mu loptu, a najbolja šansa za domaće u prvom dijelu dogodila se u 36. minuti kada je Mensah ostao potpuno sam na rubu kaznenog prostora, no njegov udarac nije pronašao okvir gola.

U drugom dijelu Splićani nisu bili bezopasni i možda su mogli zabiti nakon dva prodora Futacsa u 55. i 69. minuti, ali Mađar nije uspio do kraja nadmudriti dansku obranu. S druge strane, Mukhtar je bio najbliže pobjedničkom golu, ali njegov udarac u izglednoj poziciji otišao je iznad gola. Brondbyju terenska incijativa u završnici nije puno toga donijela, baš suprotnu, jer je na kraju isključen Arajuuri u sudačkoj nadoknadi nakon grubog starta na Futacsu.

Tako je dvoboj završio bez pogodaka, što znači da za Hajduk pravi izazov tek slijedi, jer sljedećeg četvrtka u Splitu pred praznim tribinama mora pobijediti Dance i nedopustiti da gol u gostima bude presudan faktor na utakmici...

Europska liga, 3. pretkolo:

Brondby – Hajduk 0:0