skuplji od vlašića...

Hajduk ostaje bez svog kapetana; ovo će biti rekordni transfer u povijesti 'bilih'

16.07.2019 u 21:26

Bionic
Reading

Domagoj Bradarić (19) najmlađi je kapetan u povijesti Hajduka, ali sve je izvjesnije kako će u novu sezonu momčad s Poljuda krenuti bez njega. Naime, sve je praktički dogovoreno te bi mladi hrvatski reprezentativac karijeru trebao nastaviti u francuskom Lilleu

Domagoj Bradarić (19) još je u zimskom prijelaznom roku bio na meti Lillea, nudili su Francuzi u siječnju 'samo' četiri milijuna eura, ali Hajduk ih je tada glatko odbio.

Nije trebalo biti posebno mudar da bi se shvatilo kako Bradarić vrijedi puno više, ovaj su put čelnici 'bilih' odigrali sjajno. Odlučili su malo pričekati jer Lille je 'zagrizao', ako su spremni dati četiri milijuna, neće im biti problem 'podebljati' ponudu.

U međuvremenu se konkurencija zaoštrila, za Bradarića su se najozbiljnije raspitivali Ajax, Atalanta i Sampdorija, ali Lille se pokazao kao najkonkretniji. Prvu su ponudu poslali netom prije početka prijelaznog roka, navodno su čelnici Hajduka ponovno odbili, a radilo se o svoti od šest milijuna eura!

I opet su pogodili - Lille je bio uporan i Domagoj Bradarić će vjerojatno do kraja tjedna postati najskuplji Hajdukov igrač. Ostvarit će kapetan 'bilih' rekordan transfer jer konačni je dogovor da Lille Hajduku isplati sedam milijuna eura plus još dva milijuna eura bonusa!

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Rekordni transferi u Hajduku su zasad 8,7 milijuna eura od Nikole Vlašića i sedam milijuna od Nikole Kalinića. No obojica su imali dogovoreni osobni postotak od transfera, pa je Hajdukova zarada u oba transfera u stvari bila manja šest milijuna eura. Konkretno, Hajduk je dosad najviše zaradio od Ante Palaverse koji je u zimi potpisao za Manchester City za šest milijuna eura.

Sad će Bradarić srušiti taj rekord, a radi se o mladiću iza kojeg je jedna jedina seniorska sezona... Svaka čast!