NADA JOŠ POSTOJI

Hajduk nije uspio slomiti očajne goste, a sramota od terena je posebna priča Poljuda

09.08.2018 u 22:52

Bionic
Reading

U prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige na Poljudu su Hajduk i rumunjska Steaua odigrali 0:0 pa hrvatskog prvaka očekuje težak posao u uzvratu za tjedan dana na gostovanju kod bivšeg europskog prvaka

Bez obzira na slabu igru, loš ulazak u hrvatsko prvenstvo (jedan bod u dva kola) te rasprodaju igrača uoči europskih ogleda, Poljud je opet bio ispunjen. Više od 25 tisuća gledatelja stiglo je u splitsku nogometnu arenu podržati' bile' u pohodu na Europsku ligu.

Nažalost, navijači Hajduka još jednom su ostali razočarani, bila je to loša utakmica, a jedan od razloga za to gotovo sigurno je travnjak koji je nedostojan Uefinog natjecanja.

Domaćim nogometašima ne može se zamjeriti na borbenosti i želji, ali zaista je bilo teško složiti nešto na tako očajnom terenu. Gostima, koji su samo razmišljali kako da sačuvaju svoj mrežu, to je odgovaralo, a kada je Hajduk nešto pokušao napraviti dugim loptama i ubacivanjima Steauini braniči odigrali bi bez greške.

U prvom dijelu Kopićevi dečki krenuli su žestoko, tražili su brzi pogodak, ali taj početni nalet nije dugo trajao. Izgubljeni Rumunji nakon desetak minuta posložili su svoje obrambene zidove i sve lakše odolijevali. Pokušaji Juranovića, Ivanovskog, Caktaša... bili su preslabi ili neprecizni da bi se ozbiljnije zaprijetilo, dok je Steaua čekala pogrešku zadnje linije hrvatskog prvoligaša, ali je nije dočekala.

  • +19
Hajduk - Steaua, 3. pretkolo Europske lige, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

U nastavku slična priča s time da je tempo još malo pao. Ni pokušaji Hajdukovog trenera da sa uvođenjem Saida i Futacsa nešto promjeni prema naprijed, nisu urodili plodom. Zapravo, u zadnjih 20 minuta i gostujući igrači sve su učestalije dolazili na suparničku polovicu, ali srećom po Hajduk bez konkretnog učinka.

I na kraju u 89. minuti Said je fenomenalno pokušao, ali još bolje je na vratima Steaue reagirao Balgradean koji je spasio svoju momčad poraza i spriječio erupciju oduševljenja na Poljudu.

Uzvrat je za tjedan dana u Bukureštu.