CJENKANJE SE NASTAVLJA

Hajduk ne da milijune za Zeca i Rodića

07.07.2009 u 14:40

Bionic
Reading

Hajduk je u ponedjeljak predvečer doputovao u svoju novu bazu, u hotel Park Styria u kojem će provesti sljedećih sedam dana. Na putu do bečke zračne luke pratilo ih je veliko nevrijeme, pa je i slijetanje zrakoplova odgođeno za pola sata. Tako su hajdukovci u zrakoplovu kružili poviše glavnog grada Austrije dok se oluja nije razišla

U utorak su igrači Hajduka odradili trening i njihov boravak u Austriji protječe bez problema. Svi očekuju utakmicu u srijedu protiv starog znanca Rieda s kojim su već igrali u Turskoj.

U iščekivanju novih vijesti s Poljuda tek informacija da je Ivan Rodić boravio na Poljudu kako bi definirao i zadnje detalje s Hajdukom, a potom se zaputio prema Šibeniku kako bi omekšao stavove čelnih ljudi sa Šubićevca i ishodio dozvolu da ipak prijeđe u splitski klub. Zadnje informacije govore kako će Šibenik izaći u susret Rodiću te mu dozvoliti da se priključi pripremama Hajduka, a u međuvremenu će nastaviti pregovore sa Splićanima oko odštete.

Šibenčani za Rodića traže 350 tisuća eura odštete i deset posto od budućeg transfera, a Hajduk nudi 150 tisuća eura odmah i 20 posto kad se Rodić bude prodavao u inozemstvo.

Medijima se zakotrljala i informacija da bi s Rodićem na Poljud mogao u paru sletjeti i Zec, kojem su propale opcije transfera u Njemačku, no to je zasad još uvijek u sferi nagađanja.

'Zaista ne znam gdje ću nastaviti karijeru, čekam pravu ponudu i sve je još uvijek otvoreno. Želim što prije riješiti pitanje transfera i nadam se da će to biti u sljedećih nekoliko dana, a što se tiče Poljuda, volio bih zaigrati u Hajduku, no to ne ovisi o meni, nego dogovoru klubova', rekao je Zec za kojega bi se odšteta Šibeniku popela na preko milijun eura. Obzirom da Hajduk ne može i ne želi platiti spomenuti iznos pojavila se mogućnost sporazuma u vidu posudbe Ermina Zeca Hajduku, a u zamjenu za njega prema Šubićevcu bi krenulo nekoliko Hajdukovih igrača koji nisu u prvom planu. Ukoliko klubovi postignu dogovor ostaje još pitanje utvrđivanja potencijalne odštete za odlazak u inozemstvo i njene podjele između dva kluba.

Hajduku je navodno ponuđen i Crnogorac Radomir Đalović koji je u ovoj sezoni igrao za Rapid iz Bukurešta, a hrvatskoj javnosti je dobro poznat jer je nosio dres Rijeke i Zagreba.