ht prva liga

Hajduk na ovom gostovanju nikad nije pobijedio, a večeras će 'bili' istrčati bez čak sedam standardnih prvotimaca

30.06.2020 u 11:56

Bionic
Reading

Derbi današnjeg programa 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Velikoj Gorici igraju Gorica i Hajduk (Arenasport 3, 21.05 sati). Splićanima je pobjeda neophodna jer se bore za drugo mjesto na ljestvici, ali Hajduk ne igra dobro. Uz to, u Velikoj Gorici 'bili' nikad do sada nisu pobijedili, imaju tri poraza i remi...

Iza Hajduka su dva poprilično turbulentna tjedna. Momčad Igora Tudora ne igra dobro, 'bili' su neuvjerljivi a to se odrazilo na rezultate. Prvo su povezali dva poraza, od Varaždina i Lokomotive, a potom su u prošlom kolu na Poljudu jedva pobijedili Slaven Belupo 2:1 uz napomenu da 'farmaceuti' na samom kraju utakmice nisu iskoristili penal.

Uvukla se nervoza u redove Hajduka, a Igor Tudor u teškoj je poziciji. Prvo, gostovanje u Velikoj Gorici za 'bile' je traumatično jer do sada nikad nisu slavili u gostima kod Gorice. U četiri utakmice imaju tri poraza i remi. Uz sve probleme, Tudor za večerašnju utakmicu ne može računati na čak sedam standardnih prvotimaca, a Gorica nije momčad protiv koje se može igrati s 'pola gasa'. I kad je bio u najjačem sastavu Hajduk je teren u Velikoj Gorici napuštao pognute glave.

Zbog ozljeda Tudor neće imati na raspolaganju Jaira, Hamzu, Simića, Jurića i Mujakića, dok će zbog kartona susret propustiti Caktaš i Dimitrov.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Da, sedam igrača nedostaje. Jedna iznimno neobična situacija da se u kratkom periodu dogodilo nekoliko ozbiljnijih ozljeda. Za mene i igrače ova je utakmica pravi izazov protiv uvijek neugodne Gorice. Utakmica nam dolazi nakon tri dana što je jedan veliki hendikep za pripremu, ali rekao sam svima; sve se može gledati na dva načina, pozitivno i negativno. Sve ovisi kako se igrač pripremi u glavi. Pripremam igrače da im to bude izazov i da svatko pokaže svoje kvalitete', rekao je Tudor te prokomentirao posljednju utakmicu s Goricom u kojoj su 'bili' na Poljudu slavili čak 6:0:

  • +7
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Tamo sada nije isti trener, a mi igramo u gostima bez sedam standardnih igrača. Ovo će biti skroz neka treća priča. Imaš 18 ili 28 godina kada izađeš na teren imaš 'balun', budi brži i kvalitetniji od suparnika. Borimo se za nešto interesantno, znatiželjan sam da vidim kako će pojedinci reagirati. Mislim da će utakmica biti interesantna...'

A baš je poraz 6:0 krajem veljače na klupu Gorice doveo aktualnog trenera Valdasa Dambrauskasa. Momčad je odigrala 0:0 s Dinamom, a u prošlom je kolu na Rujevici svladala Rijeku 2:1.

'Iza nas je velika i teška utakmica s Rijekom, ali odmah nakon utakmice sam rekao da se ne treba previše uzbuđivati. Uvijek je dobro pobijediti jer je hrvatska liga vrlo dobra i velika je stvar pobijediti, bez obzira na igru. Znam gdje smo griješili i mislim da je igra bila daleko od onog što želimo, pogotovo u prvom dijelu gdje je Rijeka dobro koristila naše slabosti i samo srećom nismo primili gol. Nakon što smo preživjeli prvo, u drugom poluvremenu smo se prilagodili taktički i nekim izmjenama i to je onda bila mnogo ravnopravnija utakmica. Rijeka je imala svoje šanse i na neki drugi dan je mogao biti remi ili smo mogli izgubiti i primiti još koji gol', kazao je trener Gorice i nastavio s pozitivnim stvarima:

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

'Sretan sam zbog karaktera igrača, njihove reakcije i borbe. To je put kojim idemo u budućnosti, hrabro i pozitivno jer imamo isti osjećaj kod kuće i u gostima, čak i protiv Rijeke i Dinama ili Osijeka, uvijek idemo na pobjedu. To nije uvijek moguće jer su to jako dobre ekipe i mnogo je faktora, ali imamo takav stav da igramo na pobjedu i to j najvažnije u ovom dijelu sezone.'

Prije pauze zbog pandemije koronavirusa Hajduk je krajem veljače na Poljudu Goricu 'razbio' 6:0. Nakon te utakmice na klupi Gorice je stigao Dambrauskas, a ekipa će sigurno biti motivirana da se iskupi za tu sramotu.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Gorica - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Svaki igrač i trener prije svega mora pronaći unutarnju motivaciju. Ako moraš upisivati velike poraze da bi se motivirao, onda nešto nije u redu s tobom. Točno je da prošli rezultati ne utječu na buduće utakmice, ali naravno da igrači žele izbrisati taj poraz. Žele pokazati da je to bila slučajnost, ali ja ne vidim svrhu od toga da to koristim kao motivaciju. Igranje protiv kluba poput Hajduka s takvom podrškom i povijesti bi samo po sebi trebalo biti dovoljna motivacija. Znamo protiv koga igramo. Poštujemo sve ekipe, pa tako i Hajduk, a kad nekoga respektiraš, želiš se još više dokazati i pokazati da možeš parirati takvoj ekipi, i to ćemo mi pokušati napraviti', najavio je Dambrauskas koji se osvrnuo i na činjenicu da Hajduk stiže bez čak sedam prvotimaca:

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

'Budemo li gledali na to, bit će to jedna od većih prepreka i opasnosti za ovakvu utakmicu. Ako budemo razmišljali da ćemo razbiti Hajduk kojem fali sedam igrača, to je potpuno pogrešno razmišljanje. Moramo na to što prije zaboraviti jer Hajduk je Hajduk i u takvim klubovima često utakmice ne dobivaju igrači, nego dres koji je velik i ima težinu, ponos, tradiciju i tko god ga nosi želi ostaviti sve na terenu. Svi njihovi igrači su sanjali utakmice poput ove i to im je velika šansa. Mi se moramo koncentrirati na svoju igru, biti maksimalno fokusirani i držati se svog plana igre, da ispunjavamo taktičke zamisli, da igramo jedan za drugog i to je jedini put. Nećemo brojati igrače koji nedostaju Hajduku', zaključio je trener Gorice Vladas Dambrauskas.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Varaždin18:55
Slaven Belupo-Istra 196118:55
Gorica-Hajduk21:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb31234473
2.Hajduk31166954
3.Lokomotiva31166954
4.Osijek311411653
5.Rijeka31157952
6.Gorica3111101043
7.Slaven Belupo31871631
8.Varaždin31691627
9.Istra 196131581823
10.Inter Zaprešić31382017

Sljedeće utakmice

1.7.Inter Zaprešić-Dinamo Zagreb
1.7.Osijek-Rijeka
4.7.Istra 1961-Gorica
4.7.Varaždin-Slaven Belupo
4.7.Lokomotiva-Inter Zaprešić