PRVA HNL, 15. KOLO

Hajduk lako protiv Lokosa, Istra dobila Cibaliju

13.11.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka uspješno su odradili gostovanje u Maksimiru protiv Lokomotive. Splićani su golom Oremuša pobijedili sa 1:0 te tako i dalje pušu za vrat Dinamu. U reprizi četvrtfinala Kupa, Istra je u Puli pobijedila Cibaliju također sa 1:0

Pred nogometašima je sredina prvenstva, u prvim utakmicama 15. kola Prve HNL nismo vidjeli previše toga, a u dvije popodnevne utakmice postignuta su tek dva pogotka. Po jedan na utakmici.

Lokomotiva – Hajduk 0:1 (0:1)
Strijelac: 0:1 Oremuš (23')

U Maksimiru je Lokomotiva dočekala Hajduk, a igrači trenera Ljupka Petrovića nadali su se da bi mogli oteti koji bod bijelima, no to se nije dogodilo. Hajduk je odigrao jednu rutinsku utakmicu i pobijedio Lokomotivu 1:0 pogotkom Oremuša u 23. minuti. Od početka susreta Splićani su se postavili autoritativno i dominantno. Diktirali su tempo igre i s vremena na vrijeme ugrožavali gol Lokomotive. S druge strane, domaćini su u prvom dijelu imali nekoliko dobrih prilika, a posebno se ističe ona Sopića u 20. minuti kada je glavom malo gađao pored gola.

I baš kad su Lokosi bili u ofenzivi, Hajduk postiže pogodak i to nakon što je Ibričić ubacio s desne strane, a Oremuš se najbolje snašao. Do kraja utakmice nije bilo prevelikih prigoda ni s jedne strane. Bijeli su rutinski održavali svoju prednost, dok Lokosi nisu imali snage i znanja kako probiti obranu Hajduka. Na samom kraju utakmice domaćini su imali priliku doći do iznenađenja. Sesar je u 87. minuti opalio iz daljine i pogodio stativu, lopta se odbila do Pivarića koji promašuje praktički prazan gol.

Istra – Cibalia 1:0 (0:0)
Strijelac: 1:0 Linić (64')

U reprizi prve utakmice četvrtfinala Kupa, Istra se 'osvetila' Cibaliji za poraz u Kupu te je na svojoj Verudi uspjela pobijediti minimalno 1:0. Za razliku od utakmice prije par dana kada su gledatelji u Puli vidjeli čak pet pogodaka, ovog puta igra nije bila toliko atraktivna. Praktički se ništa vrijedno spomena nije dogodilo u Puli, osim samog pogotka koji je postigao Linić u 64. minuti udarcem sa 20-tak metara nakon što je gostujući golman dvaput obranio nalete nogometaša Istre.