EVO GDJE MOŽETE GLEDATI

Hajduk je već primio šamar od Rudeša, a taj klub odredio je i sudbinu trenera Željka Kopića

03.03.2018 u 11:00

Bionic
Reading

U subotu je na rasporedu jedna utakmica 24. Kola Hrvatski Telekom Prve lige. Na Poljudu će Hajduk ugostiti Rudeš (15 sati, MAXtv na Arenasport 3). Utakmica se trebala igrati u Zagrebu, ali su klubovi zbog loših vremenskih uvjeta dogovorili zamjenu domaćinstva što se pokazalo kao ispravna odluka

Dolaskom Kopića momčad Hajduka igra bolji nogomet koji donosi rezultate, no prošlotjedna je utakmica sa Slavenom na Poljudu (poraz) razotkrila slabosti momčadi koja je dodatno oslabljena prošlotjednim odlaskom Ohandze. Kopić nema pravo na novi posrtaj jer u Split stiže posljednjeplasirana momčad lige, no u isto vrijeme i momčad koja je ove sezone odredila njegovu sudbinu. Naime, Kopić je dobio otkaz u Koprivnici nakon Kup poraza Slavena od Rudeša, a nakon Rudešove je prvenstvene pobjede nad Hajdukom dobio priliku da sjedne na klupu splitskog kluba.

'Razmišljam isključivo o pripremi utakmice, da uđemo u igru na pravi način. Već sam naglašavao da ne razmišljam o prošlosti jer za sve postoje razlog i okolnosti. Fokus je isključivo na trenažnom procesu prošlog tjedna i na koncentraciji za utakmicu s Rudešom. Svaka momčad koja dođe na Poljud ima motiv da se dokaže u najboljem svjetlu. Rudeš je igrao jako dobru tranziciju i obranu i ranije, zadržali su momčad i popunili su je onim što im nedostaje', rekao je Kopić i dodao:

'Očekujem ih u defanzivnom bloku s brzim tranzicijama, to je način na koji sve momčadi igraju ovdje. Na nama je da nađemo opciju koja će nam omogućiti kvalitetniju igru prema naprijed, ali i zadržavanje stabilnosti i smanjenje broja kontranapada protivnika što je više moguće.'

Neće biti lako Kopiću sastavljati napad ove sezone budući da je Hajduk nakon Vlašića i Ercega tijekom proteklog tjedna napustio i Ohandza koji će karijeru nastaviti u Kini. Opcija za napadačke pozicije Kopić nema previše jer je Futacs već duže van pogona, iskusni Almeida konstantno ima problema s ozljedama, a Said je sve samo ne igrač u kojeg se može pouzdati. Kod Hajduka pravo nastupa zbog suspenzije nema branič Ismajli.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Jedna od najvećih ovosezonskih senzacija u HNL-u bila je pobjeda fenjeraša Rudeša nad Hajdukom na Poljudu. Tada je momčad Rudeša vodio španjolski stručnjak Inaki Alonso koji se nije proslavio u Hrvatskoj, a klub je tijekom zime na klupu doveo novog trenera Dinka Jeličića koji za sada radi sjajan posao.

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Ojačao se Rudeš tijekom zime, odradio je u Španjolskoj odlične pripreme i rezultati se već vide budući da je nakon nesretno ispuštene pobjede i boda protiv Lokomotive Jeličićeva momčad pobijedila vrlo dobri Inter.

'Ekipa ima dobar tjedan treninga iza sebe. Naravno da je tu pomogla i Makarska, te povoljni uvjeti za trening s obzirom na vrijeme u Zagrebu. Hajduk je naravno favorit, no Rudeš je već pokazao da može iznenaditi na Poljudu i mi ćemo dati sve od sebe da to ponovimo', izjavio je Jeličić.

Razloga za promjene početnog sastava Jeličić nema, stoga se očekuje da će Hajduku suprotstaviti jedanaestorku koja mu je donjela sva tri boda protiv Intera.